Şapte ani de puşcărie pentru că a răpit minora din Bâlteni

La o jumătate de an de când o minoră din Bâlteni a fost răpită și dusă cu forța în pădure de către un vecin de-al său condamnat anterior pentru viol, o instanță de judecată a reușit să pronunțe o sentință în dosarul respectiv, verdictul fiind dat cu celeritate, dacă ținem cont fie și numai de faptul că polițiștii au avut nevoie de o lună pentru a-l prinde pe cel care s-a ascuns prin pădurile de la marginea comunei amintite. Gheorghe Cristian Bațai va rămâne acum după gratii și va plăti și daune către victima sa, suma nefiind însă una prea mare.

Gheorghe Cristian Bațai are fix șapte de ani de închisoare deciși de Judecătoria Târgu Jiu după un proces în care el s-a declarat mereu nevinovat. Individul a primit pedeapsa respectivă pentru acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal, așa cum este definită răpirea în Codul Penal. Pentru alte două fapte de lovire și alte violențe pentru care a fost judecat, bărbatul a primit condamnări de câte 1 an și, respectiv, 3 luni, iar toate au fost cumulate în cea mai mare dintre ele, cea de 7 ani.

 Magistrații au ținut cont și de faptul că înainte de a o răpi pe fata vecinilor săi, acesta tocmai ce se eliberase din închisoare și mai avea de executat un rest de 662 de zile pentru acuzația de viol, condamnarea fiind dată după ce batjocorise o altă vecină din localitate. Toate aceste pedepse au fost contopite în cea mai mare, cea de 7 ani, care este cu executare, dar care, deocamdată, nu este definitivă. Magistrații au ținut cont și de faptul că victima lui Bațai a solicitat daune morale, minora răpită de acesta urmând să fie despăgubită cu 5000 de lei. Individul va trebui să mai scoată din buzunar 2000 de lei drept cheltuieli judiciare către stat.

Complicele, condamnat cu suspendare

În acele momente „fierbinți” din vară, când Bațai a răpit-o pe cea despre care a spus permanent că e iubita lui, individul nu a acționat de unul singur, ci a avut un complice, un tânăr din sat care îl informa permanent despre mișcările polițiștilor veniți pentru căutări la fața locului. Marinel Costinel Negrea a stat cam o zi ascuns într-o casă în construcție, situată lângă locuința fetei răpite, și de acolo îi trimitea lui Bațai mesaje SMS sau îl suna și îi spunea ce mai auzea de la polițiști, totul până când anchetatorii s-au prins de figură și l-au identificat pe individ. Acum magistrații l-au condamnat pe complice la 2,6 ani de închisoare, executarea acestei pedepse fiind însă suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de patru ani. Dacă recidivează sau comite altă ilegalitate, tânărul ajunge după gratii.

Răpirea nu a fost urmată de agresiuni sexuale

La mijlocul lunii iunie, anul acesta, polițiștii au fost anunțați că o minoră din Bâlteni, satul Moi, a fost luată din fața porții casei părintești și dusă în pădure, răpitorul fiind un violator care tocmai se eliberase din pușcărie. Cercetările demarate la fața locului au dus la identificarea fetei și recuperarea ei în 24 de ore, fără că aceasta să fie supusă vreunei agresiuni sexuale, minora declarând că a fost, în schimb, bătută și amenințată. Bațai a fost prins și el o lună mai târziu, când oamenii legii l-au prins într-o casă de la marginea satului, lângă pădurea în care fugea ori de câte ori polițiștii veneau să-l caute.

La procesul care a urmat, Bațai a negat permanent că ar fi răpit-o pe fată, susținând că relația dintre ei era una de prietenie și că minora ar fi declarat că a fost răpită ca să nu fie pedepsită de părinți. Ca să arate că o cunoaște bine, individul a făcut referire pe parcursul procesului și la niște fotografii pe care le avea cu „iubita” lui complet goală, poze cu care o și șantaja. Acum el va declara recurs la sentința Judecătoriei și procesul se va muta la Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: