Sărbătoare mare la Novaci

Mâine debutează la Novaci zilele culturii novăcene sărbătorite an la rând de localnici cu mult fast şi voie bună. Ansambluri renumite din ţară vor veni la Novaci pentru a încânta publicul prezent la sărbătoare. „Şi anul acesta sărbătorim zilele culturii novăcene ca în fiecare an. Anul acesta vor fi alături de noi ansambluri renumite din ţară ca ansamblul „Doruleţ” din Vulcan, „Jina” de la Sibiu, „Vaideni” de la Băbeni. Sperăm noi să fie ceva frumos”, a declarat Ileana Dăianu, directoarea Casei de Cultură din Novaci. Joi are loc deschiderea oficială a zilelor, oameni de cultură din Novaci dar şi elevi ai şcolilor din Novaci vor asista la un simpozion cu tema „Novaciul- vechia aşezare a oierilor”. Vineri vor avea loc expoziţii de caricaturi şi motive pastorale realizate cu mare interes de un elev talentat al liceului din Novaci. Manifestările continuă şi sâmbătă cu un concurs naţional de istorie ce se va desfăşura în incinta liceului, concurs ce va avea loc în memoria lui Dumitru Popescu.

Festivitatea cea mai importantă va avea loc însă duminică când are loc festivalul „Urcatul oilor la munte”. În cadrul festivalului va avea loc şi concursul de frumuseţe „Miss Băciţa”. Concurentele vor fi selecţionate din rândul ansamblurilor care vor fi prezente la manifestare iar cea mai îndemânatică, frumoasă şi pricepută băciţă va câştiga. „Festivalul va fi deschis de alocuţiuni ale reprezentanţilor judeţului. Sperăm ca la festival să fie prezenţi domnul prefect, domnii subprefecţi, preşedintele Consiliului Judeţean şi alţi oameni de seamă ai Gorjului”, a adăugat Ileana Dăianu.

Câştigătorii concursurilor vor primi din partea Consiliului Local Novaci şi a Primăriei Novaci diplome şi trofee care să le amintească de cea de-a 43-a ediţie a festivalului „Urcatul oilor la munte”.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: