Sărbătoarea Nucului de la Runcu, amânată

Autorităţile locale din Runcu s-au văzut nevoite să amâne serbarea câmpenească programată pentru duminică, 26 mai. Din cauza ploilor căzute zilele acestea, Sărbătoarea Nucului se va ţine în data de 2 iunie. Câteva sute de persoane sunt aşteptate să participe la acest eveniment. 

 „Sărbătoarea Nucului” se află deja la cea de-a doua ediţie şi urma să fie organizată duminică pe Valea Susenilor. Din cauza ploilor anunţate la sfârşitul acestei săptămâni, autorităţile locale din Runcu au luat decizia să amâne manifestările pentru data de 2 iunie. „Am construit o scenă şi tot ceea ce implică această manifestare. Din cauza precipitaţiilor care se anunţă în weekend preferăm să amânăm acţiunea. Considerăm că este o sărbătoare foarte frumoasă, iar dacă vremea este urâtă nu ne bucurăm de prezenţa oamenilor şi atunci o amânăm pentru duminica viitoare. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean, Primăria Runcu, Obştea Valea Susenilor şi Obştea Straja Grivele”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul din Runcu.

Spectacole de muzică populară

Autorităţile locale au pregătit un program special pentru cele aproape 700 de persoane din zonă aşteptate să ia parte la Sărbătoarea Nucului. Nu vor lipsi nici comercianţii de la acest eveniment. „Vom avea spectacole susţinute de Ansamblul Profesionist Doina Gorjului, de la care vor veni 40 de persoane, şi cele două ansambluri folclorice ale comunei, Ansamblul Maria Apostol şi Ansamblul Filofteia Lăcătuşu. Vor fi şi comercianţi, cu dozatoare de bere, cu mici, fiecare are un meniu special. Vom avea terase, aşa cum se face la evenimentele câmpeneşti”, a precizat primarul din Runcu, Adi Câmpeanu.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: