Sărbătoarea Păstrăvului la Tismana, de Buna Vestire

Pentru al doilea an la rând primarul Marian Slivilescu organizează azi, în orașul pe care îl conduce, Sărbătoarea Păstrăvului, profitând nu doar de faptul că în zonă sunt mai multe păstrăvării vestite în toată țara, ci și că, de sute de ani, localnicii se strâng aici și participă la un bâlci de primăvară, de la care își cumpără în special semințele pe care le vor folosi în grădini.

Anul trecut a fost organizată prima ediție a sărbătorii respective, edilul promițând că o va repeta în fiecare an în ziua de Blagoveștenie sau a Bunei Vestiri.

La prima ediție primarul și consilierii locali au pus mână de la mână și au asigurat pentru toată lumea nu doar peștele necesar, ci și vinul oferit gratis, Slivilescu având în program și pentru azi o împărțire gratuite a numeroase porții de pește și vin. Sărbătoarea Păstrăvului include și un spectacol oferit de artiștii de la Doina Gorjului, la Tismana fiind așteptați și politicieni de la Târgu Jiu, fiind interesant de văzut care dintre ei vor ajunge aici, mai ales că urmează o campanie electorală în care vor cere voturile alegătorilor.

Ziua de azi este ziua în care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavril că îl va naște pe Isus, Biserica Ortodoxă acordând azi dezlegare la pește pentru creștinii care țin lungul post al Paștelui. În urmă cu un an vremea era atât de rece încât la Tismana vinul oferit de primar s-a băut fiert, iar la cum s-a schimbat de repede vremea aseară lucrurile nu par prea diferite nici anul acesta. În această zi ar trebui să auzim cucul cântând pentru prima dată în an, motiv pentru care, în popor, ziua mai este cunoscută și ca fiind Ziua Cucului.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: