Comuna Mătăsari s-a înscris în Grupul de Acţiune Locală

În timp de criză, primarii gorjeni și-au dat seama că numai asociindu-se mai pot face câte ceva prin localitățile pe care le conduc. Un nou Grup de Acțiune Locală a fost constituit în județul Gorj și din el fac parte comuneleMătăsari în calitate de membru fondator, Dragotești, Slivilești, Bolboși, Samarinești, Văgiulești, precum şi persoane fizice şi juridice private din zonele respective.

Proiectul de hotărâre inițiat de autoritățile locale din comuna Mătăsari privind aprobarea asocierii și  participării comunei  Mătăsari, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei „Grup  de Acţiune Locală” a fost votat de toți consilierii locali. Asociaţia „Grup de Acţiune Locală ” va avea sediul Comuna Dragotești şi are un patrimoniu iniţial de 1500  lei. Taxa de înscriere este în sumă de 5.000 lei și cotizația anuală în cuantum de 1 leu/locuitor/an pentru susținerea activităților lunare ale Asociației.

Sumele se suportă integral din bugetul local. Consilierii locali din Mătăsari l-au împuternicit pe primarul Gheorghe Gaşpăr să semneze în numele şi pe seama Consiliului Local Mătăsari Actul Constitutiv şi Statutul Asociaţiei „Grup de Acţiune Locală”. Mai mult decât atât, persoana împuternicită să îndeplinească procedurile prevăzute de lege pentru înregistrarea Asociaţiei „Grup de Acţiune Locală ” la Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor de pe lângă grefa Judecătoriei Târgu Jiu, judeţul Gorj,  va fi desemnată în prima adunare generală a asociaţiei.

Cu ajutorul acestui GAL comuna Mătăsari are mari șanse să se dezvolte și să obțină finanțare pentru viitoarele proiecte inițiate pe plan local.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: