Sârbul Martinovic îşi face weekendurile la Târgu-Jiu

Unul dintre jucătorii sârbi ai echipei Pandurii care a făcut cele mai mari progrese la echipa din Târgu Jiu este Novak Martinovic. Despărţirea de Târgu Jiu l-a luat pe neaşteptate, acesta ataşându-se foarte mult de oraşul lui Brâncuşi pe care îl consideră a doua sa casă. Cât a stat la Târgu Jiu, Martin, cum îi spun prietenii, şi-a cumpărat o maşină pe care a înmatriculato în Gorj şi cu care circulă şi acum. Revenit recent din cantonament din Austria unde a fost cu Steaua, Martinovic a profitat de cele două zile libere acordate de Piţurcă pentru a-şi revedea foştii colegi de la Pandurii.

Lăudat de Sorin Cârţu, cel care i-a dat credit şi l-a folosit titular după ce l-a transferat cu un an şi jumătate în urmă, Martinovic s-a dovedit a fi un luptător şi un mare caracter. „Are un spirit de partizan şi face totul pentru echipă”, spunea Cârţu despre fundaşul sârb care nu a avut nevoie de acomodare la Târgu Jiu unde s-a simţit de la început ca acasă. Dovadă şi faptul că în acest week-end, având două zile libere, nu a mers la Belgrad ci a venit la Târgu Jiu.

Târgu Jiul e a doua casă

„Voi veni mereu la Târgu Jiu ca acasă, îmi place aici şi am prieteni mulţi. Târgu Jiul e a doua mea casă după Belgrad”, spune sârbul care în doar un an vorbea deja limba română aproape perfect fiind un model pentru ceilalţi străini din acest punct de vedere. „În week-end şi când sunt liber vin aici pentru că îmi place oraşul. Nu am stat prea mult aici, dar un an şi jumătate cât am jucat la Pandurii m-am simţit foarte bine şi a fost foarte frumos”, a mărturisit Martin după ce a petrecut weekendul alături de foştii săi colegi de la Pandurii. Acesta a luat loc în tribună la meciul şcoală de sâmbătă pentru a-i vedea la lucru pe foştii colegi dar şi pe tinerii aflaţi în probe.

La Steaua, alături de Păcurar şi Stanca

În ceea ce priveşte acomodarea sa la Steaua, Martinovic spune că nu îi e greu chiar dacă nu mai are sârbi acolo cum a avut la Târgu Jiu. A fost ajutat să se acomodeze şi  de faptul că are alături doi foşti colegi de la Pandurii, Stanca şi Păcurar: „E greu când schimbi echipa şi nu mai ai prieteni alături de tine, colegi pe care să-i cunoşti. E greu dar asta e viaţa de fotbalist. M-a ajutat mult faptul că sunt acolo Păcurar şi Stanca, eram aici cu ei de un an şi jumătate şi ei mă cunosc bine. Chiar mă ajută faptul că joc cu ei pentru că îţi e mai uşor când cunoşti jucătorii din teren alături de care joci”. Cu toate că a jucat contra Stelei ca adversar, Martinovic recunoaşte că echipa din Ghencea e mai frumoasă din interior: „Cunoşteam Steaua doar ca adversar din campionat. Din interior totul pare bine, mult mai frumos. Aici sunt şi responsabilităţi mai mari pentru jucători pentru că obiectivele sunt mult mai îndrăzneţe şi în general la o astfel de echipă totul este la alt nivel”. Referitor la progresul făcut de el prin transferul la Steaua, Martinovic e rezervat şi spune că timpul va demonstra dacă este un pas înainte: „Vedem dacă am făcut un pas înainte, asta se poate spune doar dacă voi juca bine acolo. Să vedem cum voi juca, dacă nu voi juca bine nu se va putea spune că e un pas înainte. Se va vedea doar pe teren după ce va începe campionatul. Eu unul mă simt bine acolo şi mă bucur că nu am probleme medicale”.

„Pe Victor Piţurcă îl ştiam că a fost antrenor la echipa naţională. Cred că  e un antrenor bun, ştie ce vrea de la fiecare jucător, cunoaşte fotbalul şi e un antrenor foarte, foarte bun. E un antrenor care va schimba multe la Steaua, cred că Steaua poate câştiga acum titlul. Chiar dacă s-au schimbat mulţi jucători şi au venit mulţi fotbalişti noi, Victor Piţurcă poate să-i unească şi să facă o echipă bună care să joace şi pentru titlu şi pentru Europa”.

Nonak Martinovic

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: