Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Şase dosare de evaziune fiscală într-o săptămână

Comisarii Gărzii Financiare (GF) Gorj au întocmit săptămâna trecută şase acte de sesizare penală pentru agenţii economici care au pejudiciat bugetul statului cu aproape 800.000 lei.

De exemplu, o firmă din Târgu-Jiu care desfăşoară activităţi de prestări de servicii a reţinut în cursul anului 2010 pe statele de plata ale salariaţilor cotele privind taxele sociale şi de sănătate, precum şi impozitul pe salarii, dar nu le-a virat către bugetele de stat aferente, folosind banii în cu totul şi cu totul alte scopuri.  De asemenea, în timpul unei acţiuni de verificare în trafic auto efectuate împreună cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) Gorj s-au identificat evidenţe extracontabile ale unei fabrici de pâine. Ion Pupăzan, directorul coordonator al GF Gorj, spune că în evidenţele contabile nu figura o mare cantitate de pâine fabricată: ‚Este vorba de peste 50.000 bucăţi de pâine şi 10.000 bucăţi de specialităţi de panificaţie care nu figurau nicăieri. Evidenţele extracontabile făceau referire la pâinea încărcată în autoutilitară, respectiv la justificarea sumelor de bani încasate de salariat şi depuse la administratorul societăţii, dar nu băteau cu evidenţele contabile ale societăţii. Prejudiciul a fost determinat la suma de 14.516 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit sustrase de la plata către bugetul general consolidat al statului”. Pe de altă parte, au continuat acţiunile de control în trafic a mijloacelor de transport marfă pentru depistarea mărfurilor fără documente legale de provenienţă sau însoţire. Prin urmare, a fost identificat un agent economic care transporta mărfuri aprovizionate din complexe comerciale bucureştene fără documente. Acesta a fost sancţionat contravenţional, iar mărfurile în valoare de aproximativ 1.700 lei au fost confiscate. Pupăzan mai precizează că de multe ori controalele se fac ca urmare a sesizărilor primite :  « În urma sesizării unui agent economic adresată organelor de poliţie s-a constatat că o persoană fizică ce obţinea venituri din chirii declara organelor fiscale o sumă cu mult mai mică decât cea încasată efectiv. Persoana respectivă declara că încasează din închirire 20 lei/lună chiar dacă în realitate primea 900 lei/lună”. Sancţiunile nu au lipsit nici în ceea ce priveşte utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale. Astfel, cinci societăţi comerciale au fost sancţionate pentru că nu folosesc corect aparatele de marcat şi o societate comercială a fost sancţionată cu suspendarea activităţii pentru că nu avea casă de marcat. În aceste cazuri, au fost aplicate amenzi contravenţionale în sumă de 10.000 lei şi s-a dispus remedierea deficienţelor. În total, au fost controlaţi 49 agenţi economici, dintre care 37 au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi contravenţionale totalizând 62.100 lei şi confiscări de bunuri şi sume în valoare de 11.643 lei, suma amenzilor aplicate şi a sumelor de bani confiscate fiind de peste 730 milioane lei vechi.

Vizualizări: 66

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diverse:

Citește și: