Şase persoane trăiesc de pe o zi pe alta

Un bărbat din Ioneşti lucrează cu ziua pentru a-şi întreţine soţia şi cei patru membri ai familiei. Aceştia abia mai au ce să mănânce iar locuinţa le-a fost dată de primărie.

Familia Vladu din Ioneşti este cunoscută în localitate ca fiind una dintre cele mai sărace. Singurul care aduce bani în casă este Alexandru Vladu. Acesta munceşte cu ziua pe unde poate pentru a-i hrăni pe cei patru copii şi soţia acestuia. Casa în care stau este o locuinţă socială dată de primărie. Aceştia nu au nici apă fiind nevoiţi să care cu găleata de la o fântână. Şi lemnele pentru foc le cară de la câteva sute de metrii. „Asta e. Nu am ce face. Soţia mea nu poate face nimic pentru că trebuie să stea cu cel mic. Acum am rămas singur cu ceilalţi trei copii acasă, pentru că ea împreună cu cel mic sunt plecaţi la mama ei că e pe moarte. Am vorbit şi cu cei de la primărie şi au mai venit nişte domni care au promis că ne vor ajuta şi pe noi, dar nu au făcut nimic pană acum”, declară Alexandru Valdu.

Andrei vrea să fie poliţist

Cei patru copii ai familiei Vladu au vârste cuprinse între 1 şi 16 ani. Cei trei, mai mari urmează cursurile şcolare, iar pentru că îi place să înveţe, unul dintre ei visează chiar să ajungă poliţist. „Mie îmi place la şcoală, cel mai mult îmi place româna şi matematica. Când voi fi mare mi-ar plăcea să mă fac poliţist”, afirmă Andrei Valdu, un băieţel de doar 10 ani.

Andrei îşi face temele într-un apartament în care pereţii sunt îmbibaţi cu apă atunci când plouă pentru că acoperişul blocului este distrus. Reprezentanţii primăriei promit că în scurt timp vor repara acoperişul, iar printr-un program european vor alimenta cu apă toate cele patru apartamente situate în acel bloc. „Vrem să aplicăm un program prin măsura 322 şi să le dăm şi acestor oameni apă curentă şi alte utilităţi”, susţine Adrian Burneci, viceprimarul localităţii Ioneşti.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: