Șase primari aderă la protest: Suspendăm activitatea!

Protestul pentru autostrăzi ia amploare și în județul Gorj! Deja șase primari au anunțat că vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, vineri, pentru a trage un semnal de alarmă. Edilii își doresc să fie urgentate lucrările de realizare a drumului expres Târgu Jiu – Craiova pentru ca, în acest fel, Gorjul să iasă din izolare și să poată atrage investitori.

După semnalul primarului Robert Filip, de la Rovinari, mai mulți edili au acceptat provocarea. Aproape toți primarii care conduc localități în apropierea Drumului Național 66, ce leagă Târgu Jiul de Craiova, au decis să se alăture acestei mișcări. Primarii din Târgu Jiu, Rovinari, Bîlteni, Turceni, Bălești și Bustuchin vor protesta pentru a fi realizat cât mai repede drumul expres care să lege Gorjul de Dolj.

“Vineri, vom întrerupe activitatea timp de 15 minute. Vom sta peste program un sfert de oră pentru ca nimeni să nu aibă de suferit. Ne alăturăm unui protest inițiat de un antreprenor tânăr, apolitic și noi credem că Gorjul este codaș din punct de vedere economic și din cauza infrastructurii. Lipsește un drum expres către marile orașe și noi considerăm că noua generație care a inițiat această mișcare este una cu capul pe umeri și poate să miște lucrurile. Noi suntem încrezători. Eu le mulțumesc primarilor de la Târgu Jiu, Turceni, Târgu Jiu, Bîlteni, Bălești și vor mai fi și alți primari care ni se vor alătura”, a declarat primarul de la Rovinari, Robert Filip.

Toți angajații din primărie și câțiva consilieri vor întrerupe munca în semn de protest. Mișcării s-a alăturat și edilul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu: “O problemă rezolvată în infrastructură ne-ar ajuta să atragem investitori. Este deschiderea spre Europa și spre lume dacă am avea legătură măcar cu aeroportul de la Craiova de care suntem cel mai aproape. Indiferent unde voi fi, vineri, mă voi opri din orice activitate. Voi merge la o întrunire cu Comisia Europeană. La ora 15, voi sta blocat ca o formă de protest la ce s-a întâmplat în ultimii 28 de ani și la tot ce se întâmplă în perioada aceasta”.

Să vadă cât mai repede drumul expres realizat își dorește și primarul din Bălești. Mădălin Ungureanu a explicat că dorințele sale sunt mai mici. Nu vrea autostrăzi, dar un drum cu patru benzi ar putea ajuta județul Gorj să se dezvolte. „Un drum expres ar fi extraordinar pentru județul Gorj. Am putea și noi să ne mai dezvoltăm dacă am fi legați de restul țării. Noi nu cerem autostrăzi. Să facă acest drum expres. Vineri, voi fi și eu alături de această mișcare. Nu protestăm, nu o numesc protest, ci o manifestare să influențăm factorii de decizie să urgenteze lucrările la acest drum. În fiecare zi, mă întreabă oamenii din comună de investitori, dar investitorii nu pot veni în Gorj pentru că infrastructura lasă de dorit”, a fost mesajul lui Ungureanu.

Abia marți, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitație realizarea proiectului de execuție și a studiului de fezabilitate. ocumentația trebuie să fie gata în doi an așa că nici lucrarea propriu-zisă nu va fi demarată mai devreme de 2021.

Vizualizări: 2,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: