Şase, şase! Vine controlul, luaţi-vă bilet!

Peste 15 000 de târgujieni se deplasează, zilnic, cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. Dintre aceştia circa 20% circulă în mod fraudulos. Conducerea Transloc a precizat că cei mai mulţi dintre călători cumpără bilete dar nu le compostează. Vasile Căilean, directorul Transloc a mai spus că acum biletele pot fi cumpărate de la şofer astfel că scuza cu nefuncţionarea automatelor nu mai merge.

Veniturile S.C. Transloc S.A. au crescut cu 15% în prima jumătate a lunii septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a lunii trecute, ca urmare a controalelor efectuate de către angajaţii societăţii împreună cu poliţiştii comunitari. Zilnic, între orele 4 dimineaţa şi 24, în fiecare autobuz sau troleibuz se află câte un controlor, fie angajat al S.C. Transloc S.A. sau  poliţist comunitar.

Vasile Căilean, directorul S.C. Transloc S.A. a declarat: „În urmă cu trei săptămâni am demarat nişte acţiuni comune împreună Poliţia Comunitară Târgu Jiu. M-a surprins faptul că foarte mulţi cetăţeni circulă ilegal. Majoritatea dintre ei îşi cumpără bilete dar le nu compostează. La fel se întâmplă şi cu abonamentele, nu se compostează călătoriile. La noi primează teama de control şi nu conştiinţa aşa cum ar fi normal”. De asemenea, Vasile Căilean a mai precizat: „Acum nu se mai poate invoca scuza că nu merg automatele. Biletele se pot procura chiar la şofer”.  Preţul unui bilet de două călătorii este de 3 lei. Conducerea societăţii Transloc consideră că prezenţa poliţiştilor comunitari în mijloacele de transport în comun îi incomodează pe hoţii de buzunare care nu mai pot profita de neatenţia călătorilor.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: