Şase tineri, arestaţi pentru trafic şi consum de droguri

6 tineri, suspectaţi de comiterea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc, au fost arestaţi pe o perioadă de 29 de zile, urmare a probatoriului administrat de poliţiştii antidrog din cadrul S.C.C.O. Gorj, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj. Urmare a acţiunilor efectuate, poliţiştii antidrog au ridicat de la suspecţi cantitatea de aproximativ 600 grame canabis.

În seara zilei de 09.12.2010, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Gorj, S.C.C.O. Olt, I.P.J. Olt, B.C.C.O. Bucureşti şi S.I.P.I. Gorj, au acţionat pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri de risc, respectiv canabis, ce acţionau pe raza judeţelor Gorj, Olt, Vâlcea,  precum şi în mediile studenţeşti din municipiile Timişoara şi Bucureşti.

Astfel, a fost organizată o acţiune flagrantă pe raza comunei Vâlcele, judeţul Olt, ocazie cu care au fost identificaţi în trafic, într-un autoturism, suspecţii F.B.C., din judeţul Vâlcea, V.N.F. şi B.G.E., ambii din judeţul Gorj.

Cu ocazia controlului efectuat, poliţiştii antidrog au descoperit în autoturism cantitatea de aproximativ 40 grame canabis.

S-au efectuat două descinderi domiciliare în zonă, la domiciliul altor doi membri ai grupării, ocazie cu care au fost identificaţi D.I.C. şi Ş.I., domiciliaţi în judeţul Olt. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, în locuinţele acestor doi suspecţi a mai fost descoperită cantitatea de 545 grame canabis.

În ziua de 10.12.2010, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare, printre care şi una în municipiul Bucureşti, într-o cameră de cămin studenţesc, unde locuia fără forme legale suspectul D.F., din judeţul Gorj. Aici, poliţiştii antidrog au descoperit 12 pliculeţe cu canabis.

Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit că întreaga cantitate de canabis descoperită de poliţiştii antidrog, provine dintr-o cultură ilicită de canabis cultivată în curtea locuinţei unui membru al grupării din judeţul Olt. În mod repetat suspecţii s-au aprovizionat de aici, ulterior, vânzând drogurile la diverse persoane din judeţele Gorj, Olt, Vâlcea, Timiş şi municipiul Bucureşti.

Cei şase inculpaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj şi prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă.

Tribunalul Gorj a emis mandate de arestare preventivă  pe numele celor 6 suspecţi, pe o perioadă de 29 zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 7 al. 1 şi 3 din Legea nr. 39/2003, trafic şi consum de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 al.1 şi art. 4 al. 1 din Legea nr. 143/2000.

Galerie fotoVizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: