Secretara judeţului a bătătorit aleile Parcul Central de când e bunică

Zoica Zamfirescu este secretarul general al Consiliului Judeţean de peste 25 de ani. Deşi nu face parte din nici un partid este la curent cu noutăţile din politică şi supraveghează atent toată legislaţia ţării. Programul foarte încărcat nu o împiedică însă să joace câte o partidă de rummy cu prietenele, cel puţin o dată la două zile. De aproape doi ani este bunică şi se mândreşte cu acest lucru chiar dacă noua calitate a făcut-o “să bătătorească” aleile Parcului Central. 

Zoica Zamfirescu a devenit secretarul general al Consiliului Judeţean Gorj în anul 1984, după ce opt a ocupat funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Locale Târgu Jiu. Zoica Zamfirescu nu face parte din nici un partid politic însă este la curent cu toate noutăţile din acest domeniu şi supraveghează a atent legislaţia ţării. “Prin lege secretarul nu are voie să facă parte din vreun partid politic. Sunt în relaţii bune cu toţi oamenii politici din judeţ chiar dacă şi eu am unele afinităţi”, a declarat Zoica Zamfirescu. Încă din copilărie a visat să ajungă procuror, vis pe care l-a şi transformat în realitate. “Când eram prin clasa a VII-a am asistat la un proces desfăşurat la faţa locului. Ţin minte că era vorba despre o crimă şi m-a impresionat foarte mult procurorul de caz. Cea mai mare satisfacţie a mea a fost atunci când am luat admiterea la Facultatea de Drept de la Bucureşti, fiind aproape 20 de candidaţi pe un loc”, a mai precizat Zoica Zamfirescu.

Chiar dacă nu are foarte timp liber, în aproape fiecare seară joacă câteva partide de rummy împreună cu prietenele. “Rummy este o adevărată pasiune pentru mine. Cel puţin o dată la două zile joc câte o partidă de rummy împreună cu prietenele, indiferent cât de obosită aş fi”, a precizat Zoica Zamfirescu.

Se mândreşte cu nepoţica

De aproape doi ani Zoica Zamfirescu a devenit bunică. În această postură se simte foarte bine, ba mai mult, îi face plăcere să-şi plimbe nepoţica prin parc la fiecare sfârşit de săptămână. “De când s-a născut nepoţica mea, Maria-Cristina, am învăţat toate aleile Parcului Central. La fiecare sfârşit de săptămână ieşim la plimbare, mai ales atunci când vremea este frumoasă. Până a-mi veni pe lume nepoţica nu mai fusesem prin parc de cel puţin 10 ani. Din puţinul meu timp liber cea mai mare parte i-o aloc ei. Mă interesează în permanenţă să ştiu ce năzbâtie a mai făcut. Îmi doream mult ca primul meu nepot să fie fetiţă”, a declarat Zoica Zamfirescu.

Secretarul general al Consiliului Judeţean Gorj aşteaptă cu nerăbdare sărbătorile pentru a vedea cum va reacţiona nepoţica sa în vârstă de 1 an şi 8 luni atunci când va vedea bradul de Crăciun. “Şi anul trecut a avut brad de Crăciun dar era prea mică pentru a realiza ce este cu el. Sunt foarte curioasă să văd cum va reacţiona acum şi de asemenea cât va rezista bradul fără să fie dărâmat. Îi vom împodobi bradul fără să ştie, iar după aceea îi vom face o surpriză. Aşa procedam şi cu fiica mea atunci când era mică”, a precizat Zoica Zamfirescu. Aceasta va petrece sărbătorile de iarnă, acasă, împreună cu familia sa.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: