Satele din apropierea Motrului, în atenţia lui Militaru

Severus Militaru, candidatul Partidului Democrat Liberal la Camera Deputaţilor pe colegiul 4, a fost la acest sfârşit de săptămână în câteva dintre localităţile limitrofe oraşului Motru. Astfel că zeci de persoane din satele Leurda, Însurăţei, Horăşti şi Ploştina şi-au spus ofurile candidatului democrat-liberal ajuns şi la poarta lor. Severus Militaru spune că cel mai des întâlnite sunt: lipsa locurilor de muncă, drumuri proaste şi lipsa utilităţilor necesare unui trai decent. În localitatea Leurda, aflată la doar câţiva kilometri de municipiul Motru, oamenii se plâng de drumurile aproape impracticabile. Mai mult decât atât, localnicii spun că au mari probleme şi cu apa. „Locuitorii din Leurda foloseau apa de la bazinele minei Leurda ce a existat aici în urmă cu ceva ani. Odată cu desfiinţarea ei, pe lângă pierderea locurilor de muncă, oamenii s-au ales şi cu probleme privind distribuţia apei. Au apă, dar cu intermitenţe“, a declarat Militaru. „Trebuie făcut ceva pentru aceşti oameni“, a completat democrat-liberalul.

Severus Militaru a mai întâlnit acolo oameni nemulţumiţi de maşinile de mare tonaj ce se deplasează prin localitate, spre microcarierele din zonă, care le-au distrus sătenilor drumurile şi chiar casele. Militaru a mai sesizat că o problemă a oamenilor este legată de colectarea gunoiului. Acesta propune ca autoritatea locală să stabilească câte o zi, pentru fiecare localitate ce aparţine de Motru, când să fie strâns gunoiul. „Eu am mai propus acest lucru şi revin acum. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu au unde să-şi depoziteze gunoiul. Ar trebui stabilită o zi pentru fiecare localitate şi maşinile primăriei să treacă să ia gunoiul. Oamenii din Leurda de exemplu, trebuie să ştie că, dacă e luni trebuie să-şi scoată gunoiul la poartă că le va fu ridicat. Au fost achiziţionate nişte maşini pentru asta“, a spus Militaru.

Locuitorii din Horăşti ca oricare din Gorj se plâng de lipsa locurilor de muncă. Militaru declară că este mereu întrebat de oameni cât vor mai avea de lucru la mina şi carierele din zona Motru. „Oamenii ştiu că am cunoştinţe despre minerit şi mă întreabă cât mai ţin minele şi carierele. Sunt îngrijoraţi de soarta SNLO şi le este teamă că îşi pierd locurile de muncă. Le-am promis oamenilor că, în Parlament voi face totul pentru păstrarea minelor şi carierelor aici“, a declarat Severus Militaru.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: