Satul Topeşti seamănă cu Vestul Sălbatic

Localitatea Topeşti  a fost declarată Sat European, dar pare să semene mai degrabă cu Vestul Sălbatic. Zeci de cai stau liberi pe drumul judeţean care străbate satul fără ca cineva să ia vreo măsură. Primarul din Tismana cunoaşte foarte bine situaţia, însă nu poate să facă absolut nimic şi crede că poliţia ar putea lua măsuri.

Satul Topeşti aparţine de Oraşul Tismana şi în urmă cu câţiva ani a fost declarat Sat European. Aici nu este iluminat public, iar drumul judeţean care străbate satul este plin de cai lăsaţi liberi de către proprietari.

Costel Buzianu, primarul din Tismana, cunoaşte situaţia, dar nu poate face nimic să o schimbe. Deşi a luat legătura cu cei de la Poliţie şi cu cetăţenii care au cai, drumul este împânzit în continuare de cabaline. “Nu numai în Topeşti este problema asta. Peste tot am văzut cai. Într-adevăr sunt mulţi în zona asta, pentru că e zonă de munte şi toţi au cai. Nu am ce să le fac. Am vorbit cu ei, dar degeaba, că nu-i recunosc. Cred că poliţia ar trebui să ia măsuri. Le-am spus şi lor de atâtea ori, dar nimic. Majoritatea cailor care sunt liberi nu au cipuri şi nimeni nu recunoaşte că sunt al lor”, a declarat Costel Buzianu, primarul din Tismana.

Cei care îşi lasă cabalinele libere riscă amenzi usturătoare, asta în cazul în care sunt depistaţi, pentru că majoritatea cabalinelor care se plimbă în voie pe şosele din Gorj  nu au microcipuri. “În cazul producerii unui eveniment rutier din cauza unui cal lăsat liber pe drumurile publice, proprietarul calului va suporta şi consecinţele şi va răspunde în faţa legii dacă în urma accidentului rezultă victime”, susţine Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: