Scandal în jurul sediului PNL de la Motru

PNL Motru are un preşedinte unic în urma fuziunii, pe Severus Militaru de la vechiul PDL. Organizaţia a rămas cu două sedii de partid, unul de la vechiul PNL şi altul de la vechiul PDL. Fostul lider al PNL Motru, Ion Cojocaru, a depus o cerere la primărie pentru a ceda spaţiul senatorului liberal Dian Popescu, pe perioada mandatului. Cojocaru spune că erau raţiuni economice, în sensul că senatorul ar fi suportat costurile cu întreţinerea. Conducerea judeţeană a PNL se opune proiectului, Dian Popescu fiind un critic al celor doi copreşedinţi Tudor Barbu şi Dan Vîlceanu.

Sediul fostului PNL din municipiul Motru este în prezent subiect de dispută între liberali. Senatorul Tudor Barbu s-a declarat iritat de faptul că fostul copreşedinte al PNL Motru, Ion Cojocaru, ar fi semnat o solicitare către primărie, deşi nu a fost împuternicit în acest sens. Barbu a spus că a solicitat deja Consiliului Local Motru să nu ia în discuţie solicitarea în următoarea şedinţă de Consiliu Local. „Domnul Militaru este mandatat să ne reprezinte în relaţiile contractuale cu primăria Motru, a fost o neînţelegere pe care am rezolvat-o. Vom face în aşa fel încât partidul să nu piardă un sediu pe care l-a stabilit contractual cu primăria Motru. Propunerea de schimbare a destinaţiei acelui spaţiu este făcută de un om care nu este preşedinte PNL, este o propunere ilegală. Nu poţi să semnezi în numele partidului, în prima lor şedinţă de Consiliu Local se va rezolva prin scoaterea acelei propunere de pe ordinea de zi”, a spus Tudor Barbu, copreşedintele PNL Gorj.

Cojocaru: ”Dacă nici eu nu am calitate, atunci nu mai are nimeni”

Contactat telefonic, Ion Cojocaru, fostul copreşedinte al PNL Motru, a spus că ideea a fost aceea de a scuti nişte costuri pentru organizaţie şi că odată ce senatorul Dian Popescu îşi finaliza mandatul, sediul rămânea tot al PNL. ”Vechea organizaţie a PNL a fost de acord cu treaba asta, nu ştiu dacă trebuia să-l informez pe domnul Barbu, şi când am luat sediul de la primărie tot eu am semnat contractul. Dacă nici eu nu mai nicio calitate care sunt preşedinte la PNL de patru mandate, înseamnă că nu mai are nimeni calitate, mi-am pierdut calitatea dintr-o dată. Sediul nu va fi îndepărtat, numai că toate cheltuielile vor fi suportate de cabinetul senatorului, după care revine în proprietatea partidului. Ne ajută şi pe noi cu banii, eu gândesc ca un manager, nu gândesc ca răutăţi şi răzbunări”, a spus Ion Cojocaru, fostul copreşedinte al PNL Motru.

Solicitarea urmează să fie discutată în următoare şedinţă de Consiliu Local, primarul Dorin Hanu declarând că aceasta va fi scoasă de pe ordinea de zi doar dacă PNL Gorj va trimite documente din care să reiese că Severus Militaru este răspunzător de organizaţia PNL Motru. ”Contractul dintre primăria Motru şi organizaţia PNL este semnat de domnul Cojocaru. Noi avem această solicitare scrisă, urmează să fie pe ordinea de zi. Dacă ei între timp aduc documente prin care atestă că domnul Cojocaru nu mai are nicio calitate oficială atunci o să-l retragem de pe ordinea de zi. Eu nu aveam de unde să ştiu că domnul Cojocaru mai este sau nu mai este copreşedinte”, a spus Dorin Hanu, primarul din Motru. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: