Demisionează din consiliul local pentru că este „figurant”

Liderul organizaţiei municipale a PDL Târgu Jiu, Eduard Berca, spune că îşi va da demisia din Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, solicitarea urmând să o depună săptămâna aceasta. „Nu vreau să fiu un simplu figurant”, a declarat Berca, nemulţumit fiind de faptul că, deşi a făcut mai mereu opoziţie în cadrul consiliului, nu a şi reuşit să schimbe ceva. Acesta spune că îl susţine pe Traian Crăc, fostul director de la APIA Gorj, pentru a-i continua activitatea în cadrul Consiliului Local.

La jumătatea mandatului de consilier municipal, Eduard Berca anunţă că va renunţa la această funcţie. Politicianul spune că nu a reuşit să onoreze promisiunile făcute celor care l-au votat, blocat fiind de PSD, care a deţinut şi deţine majoritatea în Consiliul Local al municipiului Târgu Jiu, mai întâi alături de PNL, iar acum cu sprijinul PP-DD. „Constat cu tristeţe şi cu durere că nu reuşesc să impun o mare parte din ceea ce mi s-a cerut, ceea ce am stabilit împreună cu votanţii mei pentru că aşa cum se ştie, în primăria Târgu Jiu, în Consiliul Local iniţiatorul unic al acestor proiecte de hotărâri este doar primarul Cârciumaru. Practic, în primul an, din aproape 17 întâmpinări dintre care 6 au fost cu intenţia de a fi transpuse în proiecte de hotărâre în Consiliul Local, n-am putut să constitui o majoritate iniţială de o treime, pentru că la momentul respectiv exista USL, funcţiona, numărul consilierilor USL era covârşitor. În continuare constat că există aceeaşi atitudine de indiferenţă, de delăsare şi de dezinteres pentru problemele oraşului, ale locuitorilor”, a declarat Eduard Berca, precizând că „discuţiile din comisii au început să devină cu tentă de reproş, de politizare a acestora. Primesc răspunsuri de genul că dacă o să venim la putere o să facem la fel”.

Berca spune că îşi va depune demisia săptămâna aceasta, după ce se va consulta cu liderul PDL, Dan Vâlceanu. Cel susţinut de Berca pentru postul de consilier local, Traian Crăc, este al treilea pe lista de supleanţi a PDL. Gheorghe Benegui, directorul adjunct al liceului Teologic şi Marian Vintilescu, administratorul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, ocupând primele poziţii pe listă. Rămâne de văzut dacă cei doi vor renunţa în favoarea lui Crăc.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: