Scandal la PMP Gorj înaintea alegerilor interne

PMP Gorj a început demersurile pentru organizarea alegerilor interne. Cu aproximativ două săptămâni înainte de desemnarea conducerii organizaţiei locale de la Motru, un localnic, simpatizant al preşedintelui Traian Băsescu, ameninţă că va cere demisia lui Nicolae Daviţoiu pe motivul că acesta ar face jocurile PSD. Vasile Văduva a declarat la un post  de radio local că va merge în audienţă la Traian Băsescu pentru ca în locul lui Daviţoiu să fie numit Andrei Novac. Liderul PMP Gorj crede că Vasile Văduva este „montat” de cineva, însă exclude varianta ca în spatele acestui scenariu să fie Andrei Novac.

Rep.: Cum comentaţi faptul că vi se cere demisia?

Nicolae Daviţoiu: De către cine mi se cere demisia, de către un om care nu este nici măcar membru de partid? Dumnealui şi-a făcut un obicei din a cere demisii la mai mulţi oameni politici. Vasile Văduva spune că este un coordonator al Mişcării Populare de la Motru, ceea ce nu este adevărat. Noi acolo îl avem pe domnul Slapciu, nicidecum pe Văduva. Repet, el nu face parte din structurile noastre.

Rep.: Vi se reproşează şi faptul că nu l-aţi primit în partid pe Marian Rotaru, primarul de la Leleşti, pe motivul că nu v-ar fi lăsat cei de la PSD. Ce părere aveţi?

N.D.: Nu am avut nici o discuţie cu domnul Rotaru în acest sens. Omul a spus foarte clar că nu se va înscrie în nici un partid până la alegerile din 2016. Atunci ce rost ar mai fi avut să-i propun eu acest lucru? Bineînţeles că şi dumnealui şi orice alt primar este binevenit în PMP. Dar vă spun eu că în această perioadă nici un primar nu vine la opoziţie deoarece depind de autorităţile judeţene, de fondurile Consiliului Judeţean.

Rep.: Se vehiculează că Vasile Văduva ar face parte dintr-un scenariu, mai ales că îl susţine pe Andrei Novac. Ce părere aveţi?

N.D.: O fi cineva în spatele lui care îl agită, însă este exclusă varianta ca scenariul să fi fost făcut de Andrei Novac. Nu cred că Andrei Novac vizează funcţia mea. El stă în Bucureşti şi a demisionat şi de la Fundaţie. Nu înţeleg care ar fi miza pentru această funcţie pentru că oameni găseşti foarte greu. În plus, nu poţi să fi preşedinte fără să fi ales şi să ai ceva performanţă.

Rep.: Când vor fi alegeri pentru conducerea PMP Gorj?

N.D.: Alegeri pentru conducerea judeţeană va avea loc la începutul lunii septembrie. Din această săptămână am început să demarăm procedurile pentru organizarea alegerilor în diferite localităţi din judeţ. În cel mult 30 de zile, vom avea conduceri stabile în cel puţin 20 de localităţi din judeţ. Peste două săptămâni vom avea alegeri pentru organizaţiile locale de la Motru şi Rovinari. Ultimele alegeri vor fi pentru municipiul Târgu Jiu. Până pe data de 10 septembrie toată această activitate trebuie să fie finalizată.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: