Scandal la Turcineşti pentru stabilirea preţului de racordare la apă

Şedinţă de consiliu local cu scandal la Turcineşti! Asta după ce primarul din localitate, Vasile Gogălniceanu a înaintat un proiect de hotărâre prin care solicita consilierilor aprobarea unei taxe de branşare la apa menajeră şi adoptarea preţului pentru un metru cub de apă. Primarul spune că a făcut acest proiect deoarece a înregistrat un consum ilegal de câteva mii de metri cubi pentru care trebuie să recupereze contravaloarea cantităţii consumate. După mai bine de două ore de certuri, consilierii nu au aprobat proiectul primarului.

Vasile Gogălniceanu a vrut să  impună locuitorilor din comuna Turcineşti o taxă de branşare la apa menajeră, nicidecum la apa potabilă, de 2 milioane de lei vechi şi un preţ de 2 lei pe metru cub de apă consumat. Asta după ce a fost înregistrară o cantitate peste 12.000 de metri cubi de apă. „Acest proiect l-am făcut la unele insistenţe ale cetăţenilor din comună, în special din satul Horezu. Apa merge de mai mult timp, deja avem nişte costuri, s-a consumat o cantitate de peste 12.600 de metri cubi de apă şi propun o taxă de branşare de 200 de lei pentru a acoperi ce s-a consumat până acum, curentul, şi un preţ de 2 lei pe metru cub ce se va consuma de aici înainte. Am consultat şi preţurile din alte localităţi şi zic să mergem pe acest preţ provizoriu”.

 

VOT NEGATIV

Viceprimarul din localitate, penelistul Dumitru Modrea, la fel ca şi consilierul democrat liberal Ion Şerbu, au venit cu propunerea ca cei care s-au branşat ilegal să meargă la primărie şi să suporte cheltuielile pentru consumul de apă de până acum, iar cetăţenii care se vor branşa la reţeaua de apă menajeră să nu plătească. Consilierul local Ion Şerbu a mai spus de asemenea că preţul de 2 lei pentru un metru cub de apă este un preţ prea mare.

POLITIC

Cum nu a reuşit să aprobe proiectul, primarul Gogălniceanu a spus că nu s-a aprobat pentru nu au vrut consilierii pedelişti şi penelişti. „Nu s-a aprobat pentru că, la Turcineşti, USL-ul este PDL-PNL. Au fost introduşi nişte oameni ca să destabilizeze şedinţa şi să se aleagă praful de apă. Asta s-a urmărit. Asta s-a reuşit de pedelişti şi penelişti”, a  comentat Vasile Gogălniceanu.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: