Normă de hrană în funcţie de performanţă

Este anunţul primarului Marcel Romanescu pentru poliţiştii locali din Târgu Jiu. De mai bine de un an, salariaţii nu au mai primit banii pentru hrană pentru că municipalitatea nu are fonduri suficiente. Romanescu promite că le va acorda dreptul pentru hrană numai dacă vor face performanţă.

Peste 100 de mii de lei cheltuia municipalitatea cu norma de hrană pentru angajaţii Poliţiei Locale Târgu Jiu. Din august 2017, niciun poliţist nu a mai primit banii din lipsă de fonduri şi mulţi dintre ei s-au îndreptat împotriva Primăriei Târgu Jiu în instanţă. Primarul Marcel Romanescu a explicat şi în ce condiţii ar putea relua plata: „În acest an, drepturile pentru hrană au fost suspendate. Le vom da anul viitor în funcţie de performanţă. În condiţiile în care voi constata că satisfacţia cetăţenilor creşte pe măsură ce Poliţia Locală îşi face datoria, voi avea o discuţie şi în privinţa acestor drepturi pe care putem să le alocăm. Legea nu ne obligă. Dacă voi vedea cetăţenii mulţumiţi, fac toate eforturile să stimulez activitatea Poliţiei Locale. La momentul acesta, salariul unui poliţist local în Târgu Jiu este unul bun”.

Între timp, primarul face ultimele retuşuri pe organigrama Poliţiei Locale. Vor dispărea patru şefi care vor merge în execuţie. Proiectul va fi pus în dezbaterea consilierilor locali la sfârşitul acestei luni. „Din cele cinci poziţii de conducere, va rămâne doar un singur şef de serviciu. Îmi  doresc o subordonare directă, pe structură piramidală, între directorul executiv, directorul executiv adjunct şi în subordinea directorului adjunct, tot ce înseamnă ordine publică, circulaţie şi activităţile de urbanism şi comerciale. S-a dovedit că această coordonare cu cei cinci şefi de servicii nu a fost eficientă şi încerc şi această variantă. Să existe un singur şef de serviciu care să coordoneze activitatea poliţiştilor locali. Ceilalţi patru care erau înainte şefi, şi care câştigau sume destul de bune, vor trece pe execuţie”, a mai explicat Romanescu.

Vizualizări: 1,070

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: