Motru: Utilaje puse în funcţiune după 10 ani

Primăria Motru a anunţat că luni, 1 octombrie 2018, a fost pusă în funcţiune una din cele două semiremorci compactoare pentru transport deşeuri menajere, utilaje achiziţionate pe fonduri europene în anul 2008 şi care nu au funcţionat niciodată. Primarul Jianu susţine că au fost persoane interesate de vinderea acestor utilaje la un preţ de nimic.

Prin ,Programul de Coeziune Economică şi Socială PHARE 2005 a fost implementat proiectul ,,Staţia pentru transferul ecologic al deşeurilor din zona Motru”, prin care au fost achiziţionate două semiremorci compactoare de mare tonaj şi un cap tractor marca Renault 450. Valoarea totală a acestei achiziţii a fost de 1.151.299,5 lei.

„Sub diferite motive, aceste utilaje nu au funcţionat niciodată, timp de 10 ani şi, mai mult, au fost numeroase încercări de a le vinde la un preţ mult sub valoarea reală”, arată primăria. Numărul curselor săptămânale către groapa ecologică de la Târgu Jiu va scădea, fapt ce se va vedea în eficientizarea activităţii de salubrizare desfăşurată de Direcţia Publică. „Dacă până acum se efectuau şapte curse pe săptămână de la Motru la groapa ecologică din Târgu Jiu, odată cu punerea în funcţiune a acestei semiremorci compactoare, numărul de curse va fi de două, maxim trei pe săptămână. Cei care îşi făceau planuri şi îşi frecau mâinile la gândul că aceste utilaje vor fi vândute pe un preţ de nimic, pentru ca nişte buzunare largi să se umple cu bani publici, trebuie să-şi pună pofta în cui”, arată primarul Gigel Jianu pe pagina de socializare.

Pentru punerea în funcţiune şi a celei de a doua semiremorci compactoare, ar fi nevoie ca viceprimarul Morega „să aducă înapoi cele 8 cauciucuri noi, înlocuite cu nişte cauciucuri uzate şi cele două roţi de rezervă cu tot cu jante”, după cum se arată în postarea primarului.

Vizualizări: 2,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: