Scandalul cavoului de la Muşeteşti, departe de final

Enoriaşii din parohia Grui s-au reunit ieri dimineaţă, după slujba de duminică, din nou pentru a lua o decizie în privinţa cavoului pe care un consătean de-al lor l-a ridicat în apropierea lăcaşului de cult fără nicio autorizaţie şi fără acceptul lor, cei mai mulţi fiind de părere că respectiva construcţie trebuie demolată.

Oamenii au stabilit însă ca demolarea să nu se facă oricum, ci în baza unei decizii date de o instanţă de judecată, motiv pentru care aceştia au decis înfiinţarea unei echipe compuse din cinci reprezentanţi ai lor. Reprezentanţii respectivi ar urma să înceapă de azi demersurile pe la instanţele de judecată pentru a obţine o hotărâre sau o ordonanţă prezidenţială în care să se dispună demolarea construcţiei şi revenirea terenului la starea iniţială.

Scandalul stârnit de construirea acestui cavou a pornit de la modul în care este amplasat acesta, direct pe sol, fără nicio fundaţie, şi în afara liniei care demarca primul rând de morminte de zona în care nu pot fi ridicate astfel de construcţii. Sătenii din Grui au mai avut două astfel de întâlniri, la niciuna dintre ele nefiind prezent şi cel care a ridicat cavoul, un pensionar de 74 de ani blamat de tot satul pentru decizia de a construi într-un loc interzis. Oamenii vor ca în câteva zile să aibă de la instanţă hârtia care să le permită demolarea cavoului, unii dintre ei fiind pregătiţi deja cu baroasele pentru a trece la „acţiune”.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: