Scapă de concedieri doar dacă minerii renunţă la tichete

Unul dintre subiectele dezbătute ieri în Comisia Paritară formată la nivelul Complexului Energetic Oltenia a fost cel al celor 88 de disponibilizări de la societatea Cazare - Cantine Rovinari. Liderul de sindicat Constantin Creţan propune ca salariaţii să renunţe la tichete şi să revină la mesele de la cantină. „Noi încercăm să facem ceva pentru acei oameni, îmi pare rău de ei pentru că sunt foşti colegi de-ai noştri. Voi propune acest lucru în comisia paritară şi vom încerca să convingem sindicatele de a merge pe hrană de protecţie, acea hrană care se acordă minerilor care lucrează în condiţii deosebite de muncă”, a declarat Constantin Creţan, liderul Sindicatului „Lignitul“ Oltenia.

Discuţii au fost purtate şi cu conducerea Complexului Energetic Oltenia. Faptul că angajaţii de la Rovinari, Roşia şi Peşteana au optat pentru tichete de masă în defavoarea mesei calde a lăsat fără activitate societatea privată SC Cazare Cantine Rovinari. Astfel stând lucrurile, administratorii societăţii s-au văzut nevoiţi să facă disponibilizări de personal.  

În fapt, tichetele de masă nu ar trebui să înlocuiască masa caldă. Legea prevede masă caldă pentru salariaţii care lucrează în condiţii deosebite, iar tichetele sunt considerate în acest caz un bonus acordat de companie.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: