Schintee, în cărţi pentru funcţia de viceprimar. Cine şi unde îl susţine!

Ilie Schintee, inginer în minerit şi fost director al Uzinei de Termoficare de la Motru, este în cărţi pentru funcţia de viceprimar la Văgiulești. Acesta este consilier local UNPR, însă este susţinut pentru această funcţie de PNL, care nu îşi permite luxul de a avea candidat propriu, deoarece nu are majoritate, având patru consilieri. Nici PSD, care are cinci consilieri, nu are majoritate, astfel jocurile vor fi făcute la Văgiulești de către singurul consilier al PMP. Social-democraţii sunt dispuşi să dea funcția de viceprimar consilierului de la PMP.

Încurcătură mare la Văgiulești, unde sunt probleme cu alegerea viceprimarului. Consiliul Local s-a întrunit în ședință de două ori până acum, fără ca noul viceprimar să fie ales. Joi, 30 iunie, urmează o nouă ședință, iar rezultatul acesteia este încă neclar. PNL are 4 consilieri, ceilalţi fiind de la PSD-5, UNPR-1 şi PMP-1.
PNL îl susţine la funcția de viceprimar pe Ilie Schintee de la UNPR. "Liberalii noştri, de acolo, de la Văgiulești, au avut întâlniri pentru formarea unei majorităţi şi ca să formezi o majoritate îţi trebuie 6, iar noi suntem 4. Fără ceilalţi doi consilieri PMP şi UNPR nu se poate forma majoritatea. Nu avem nicio garanţie în momentul actual, dar asta înseamnă să faci majoritate. Au avut discuţii între ei și au stabilit că cel mai bine este să fie Schintee viceprimar", a declarat Dan Vâlceanu, co-președinte PNL Gorj.
Vâlceanu a spus și că cel care a candidat la primărie din partea PNL nu poate să candideze la poziția de viceprimar pentru că este funcționar public.
Consilierul UNPR, Ilie Schintee, spune că nu își dorește funcția de viceprimar. "Nu-mi doresc atât de mult. Au venit la mine, au discutat cu mine, mi-au propus, dar deocamdată nu am bătut nimic în cuie. Nu știu ce variante sunt, nu m-am dus să fac jocuri murdare care se fac în zilele acestea. Eu am să-l susțin pe cel care o să consider că este bun, pe care o să-l propună ei", a comentat Ilie Schintee.
Primarul PSD de la Văgiulești, Constantin Pîrjol, spune că în ultimă fază ar fi dispus să le dea celor de la PMP postul de viceprimar, dar numai să aibă majoritate în Consiliul Local. Consilierul PMP este Constantin Mișcodan. "Există o egalitate de forțe și cei ce înclină balanța încă nu sunt deciși la cine să se alăture. Având 5 consilieri ne dorim ca viceprimarul să fie din partea PSD. În funcție de cum evoluează lucrurile, până la urmă, într-un context aparte, dacă suntem nevoiți să facem o alianță cu PMP, și dacă alesul local PMP își dorește această funcție, o să facem și acest lucru", a explicat Constantin Pîrjol.

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: