Şcoala din Aninoasa, mutată în magazia de lemne

Elevii din satul Costeşti, comuna Aninoasa, studiază într-o magazie utilizată anterior la depozitarea lemnelor pentru încălzire. Şcoala veche a fost demolată de primărie, pe motiv că punea în pericol viaţa copiilor. Bani pentru o şcoală nouă nu sunt, iar primăria aşteaptă soluţii de la ministerul Educaţiei.

Copiii care studiază la Costeşti fac orele într-un depozit de lemne. Considerând că vechea şcoală reprezintă un pericol pentru copii, primarul din Aninoasa, Ilie Petroi,  a amenajat un spaţiu în care profesorii să susţină orele cu cei 50 de elevi. Petroi spune că a discutat cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj (ISJ) şi cu prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, despre această situaţie şi aşteaptă ca Ministerul Educaţiei să aloce bani pentru construcţia unei noi şcoli. „Am amenajat un spaţiu în incinta şcolii unde înainte era depozitat combustibilul solid şi acolo se fac orele. Are încălzire centralizată şi toate condiţiile necesare, toalete în afara clădiri aşa cum era şi înainte. Ne-am întâlnit cu prefectul care a înştiinţat ministerul despre această situaţie. Prefectul nu are ce să facă în această privinţă”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa.

Petroi spune că, iniţial, a solicitat bani de la Ministerul Educaţiei pentru demolarea vechii şcoli şi construcţia alteia noi, însă Inspectoratul Şcolar nu a  dat avizul pentru demolare. „Noi am cerut bani pentru demolarea vechii şcoli şi construirea alteia noi, avem expertiză din care rezultă că vechea şcoală pune în pericol copiii. Am cerut aviz pentru demolare la cei de la Inspectorat şi nu ni l-au dat. Ministerul ne-a alocat bani în acest sens. Cum nu am primit avizul, am returnat banii”, a mai spus Ilie Petroi.

Işfan: Magazia nu este autorizată sanitar

Pe de altă parte, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că primarul nu trebuia să demoleze vechea şcoală pentru că nu existau probleme. „Eu am văzut ce a făcut acolo şi l-am rugat să nu mute copiii în acea magazie, care nu este autorizată din punct de vedere sanitar. A avut şcoala autorizată, dar a demontat-o, a dat caloriferele jos, a scos duşumelele. Ei bani au avut să o reabiliteze, dar nu i-au cheltuit. Ne-am trezit cu un miliard înapoi, în contul inspectoratului”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Reprezentanţii ISJ Gorj mai spun că, dată fiind situaţia existentă de la Costeşti, sprijină autorităţile locale de la Aninoasa pentru obţinerea de fonduri pentru construcţia unei noi şcoli în localitate.

TRANSFER

Inspectorul şcolar general, Ion Işfan, mai spune că banii pe care i-a înapoiat primarul din Aninoasa au fost folosiţi pentru montarea de geamuri termopan la Colegiul Tehnic din Motru. „Ca să nu pierdem aceşti bani şi să rămână în Gorj am făcut cerere la Ministerul Educaţiei şi am solicitat să îi folosim la liceul din Motru. Era o problemă acolo cu montarea unor termopane şi banii au mers la ei”, a mai spus Ion Işfan.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: