Şcoală din Gorj, cu mucegaiul până la tavan

Elevii din satul Strâmtu, comuna Slivileşti, vor începe noul an școlar în aceleași condiții mizere pe care le-au lăsat înainte de a lua vacanță. Pereții plini de igrasie nu doar că dau un aspect urât sălilor de clasă, dar îi poate îmbolnăvi pe elevii care petrec aici minimum patru ore zilnic. Primarul Sorin Bucurescu a tras nenumărate semnale de alarmă despre situația de aici, însă mai-marii din învățământul gorjean se mulțumesc doar că s-au făcut igienizări, s-au spălat pereții și-și iau mâna de pe această unitate de învățământ în care învață 40 de elevi.

Problemele  la şcoala din satul Strâmtu al comunei Slivilești au fost raportate de către primarul din comuna Slivilești la Inspectoratul Școlar încă de anul trecut, atunci când i s-a promis și că va primi fonduri pentru reabilitarea acestei școli. A trecut mai bine de un an și peste câteva zile în această unitate de învățământ cu pereții plini de igrasie și cu miros de mucegai va suna din nou clopoțelul pentru 40 de elevi.

Sorin Bucurescu nu știe ce se va întâmpla cu acești elevi și nici nu înțelege nepăsarea celor care cunosc această problemă și care pot face ceva. „Avem mari probleme la școala din Strâmtu. Această unitate de învățământ a fost construită într-o mlaștină, temelia stă mereu în apă și e umedă, toți pereții s-au umplut de igrasie. Vreau să vă spun că mucegaiul a ajuns până la tavan. Este un miros greu de suportat acolo. Pentru cei mici este un adevărat pericol să-i ducem acolo, în mirosul ăla și între pereții aia, că apoi îi ducem direct la Dobrița cu TBC.  Am primit numai vorbe de la inspectorat, că voi primi fonduri să o reabilitez. Pe mine mă interesează cei 40 de elevi de aici. Nu știu ce o să fac cu ei, pentru că situația este dificilă și o cunosc toți din comisia care a venit în control”, a declarat Sorin Bucurescu.

Şeful ISJ: Din ce știu eu, școala are autorizație

Probabil mirosul de mucegai și igrasie nu a ajuns în biroul cald și frumos aranjat, dotat cu aer condiționat, al inspectorului școlar Ion Ișfan, care deși nu a văzut școala, nu vede nicio problemă ca elevii să învețe aici, dacă unitatea a fost igienizată. „Nu știu ce să zic, dar din ce știu eu școala aia e autorizată sanitar să funcționeze. Eu i-am promis lui Sorin că-l ajutăm și-l ajutăm în momentul în care se va demara vreun proiect. Am fost anul trecut acolo în școlă, s-a igienizat școala și a mers fără probleme. Nu am mai fost anul acesta, dar a fost comisia și aștept raportul”, a precizat Ion Ișfan.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: