Şcoală închisă după ce a cedat acoperişul

Autorităţile locale din Dănciuleşti au decis să închidă o unitate de învăţământ din localitate din cauza stării avansate de degradare în care se află. Este vorba de Şcoala Primară din satul Hălăngeşti, care are o vechime de peste 20 de ani, şi din cauza trecerii timpului dar şi a intemperiilor acoperişul unităţii de învăţământ a cedat. Din aceste motive elevii de aici au fost mutaţi la şcoala din Dănciuleşti.

Şcoala primară din satul Hălăngeşti a fost construită înainte de Revoluţie. Aici au învăţat generaţii întregi de elevi, până anul acesta când unitatea de învăţământ şi-a închis porţile. Autorităţile locale au luat această decizie pentru siguranţa elevilor, dar şi pentru că şcoala trebuie să intre într-un proces de reabilitare totală. Cum la bugetul local nu sunt bani pentru această investiţie, şcoala va fi reabilitată cu bani prin Grupul de Acţiune Locală din care face parte şi comuna Dănciuleşti. Şi un ONG din comună va ajuta la reabilitarea unităţii de învăţământ. Prin Grupul de Acţiune Locală, primarul va primi 165.000 de euro, iar un ONG va contribui la reabilitarea şcolii cu 10.000 de euro. „Sper să ne ajungă acești bani pentru că eu vreau să amenajez şi curtea şcolii“, a adăugat primarul Ion Andronescu.

„Şcoala nu a fost niciodată reabilitată. Ea nu arată foarte rău, însă acoperișul este distrus. Noi am încercat să-l mai cârpim cu ţigla rămasă de la o altă școală reabilitată prin Banca Mondială, însă a început să plouă printre țigle. Am decis să închidem această şcoală până când o reabilităm. Noi am făcut proiectul, însă trebuie să mai facem ceva modificări la el că ne-au întors înapoi. Elevii de aici au fost mutaţi la Şcoala din Dănciuleşti“, a declarat Ion Andronescu, primarul din Dănciuleşti. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: