Școală modernă cu grupuri sanitare nefuncționale

Elevii care învață la Școala Generală din Arcani nu vor avea parte nici anul acesta de o unitate de învățământ cu adevărat europeană. După ce anul trecut au studiat în muzeul comunal, iar în timpul iernii au înghețat de frig în clase, școlarii nu se pot bucura în totalitate de noua școală. Deși unitatea este realizată după standarde europene și dotată ca la carte, grupurile sanitare nu sunt funcționale, asta pentru că primarul nu dispune de fonduri pentru a le branșa la canalizare.

Unitatea de învățământ din Arcani a fost realizată conform standardelor europene. Pentru a învăța într-o unitate de învățământ nou nouță, elevii s-au chinuit aproximativ un an de zile în muzeul comunal, unde în timpul iernii înghețau de frig. Se pare că sacrificiul școlarilor nu a fost răsplătit în totalitate pentru că unitatea de învățământ nu poate funcționa în totalitate. Mai exact grupurile sanitare nu pot fi folosite de elevi pentru că nu sunt fonduri ca acestea să fie branșate la un bazin vidanjabil.

Primarul din comuna Arcani a solicitat sprijin de la Consiliul Județean pentru a realiza această investiție, însă deocamdată nu a primit niciun răspuns. „Şcoala Generală din Arcani a fost reabilitată în 2013, însă avem o problemă aici. Deși sunt condiții bune, are un interior extraordinar, băile nu sunt funcționale. Am avea nevoie de un bazin vidanjabil, unde să se scurgă apa de la grupurile sociale. În interiorul școlii sunt montate toate obiectele, s-a făcut canalizarea, dar nu poate fi folosită pentru că nu are unde să se ducă apa, cum v-am spus. Am făcut adresă la Consiliul Județean prin care îi rugam să ne sprijine cu bani pentru această investiție, dar nu am primit nici măcar un răspuns. Ne-ar trebui aproximativ 300 de milioane de lei vechi pentru ca grupurile sociale să devină funcționale. Acum elevii se duc în fundul curții”, a declarat Vasile Popescu, primar comuna Arcani.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: