Şcoală nouă, închisă de şapte ani

Clopoţelul nu a sunat niciodată la şcoala construită acum şapte ani în comuna Albeni, destinată sinistraţilor din Seciurile. Guvernul a cheltuit în 2006, după alunecările de teren din zonă, aproape două milioane de lei pentru construirea acestei unităţi de învăţământ, dar niciodată nu a fost folosită deoarece în comună sunt prea puţini elevi.

Şi primarul Dumitru Cornea, şi locuitorii consideră că în 2006 Guvernul a aruncat 1,8 milioane de lei pe fereastră prin construirea acestei şcoli. Are o capacitate de 200 de locuri şi opt săli de clasă, teren de sport, dar cei douăzeci de elevi preferă şcoala din centrul comunei. Primarul spune că „Nu va putea fi folosită şcoala pentru că în sat sunt puţini copii şi merg la şcoala din centrul comunei. Ne uităm cum se degradează“. În localitate mai sunt încă trei şcoli unde învaţă 380 de elevi.  Şcoala cea nouă nu a fost deschisă niciodată, iar primarul s-a gândit să-i dea o altă destinaţie: centru de meşteşuguri.

Până atunci, primăria a instalat camere de supraveghere pentru a evita furturile din clădire. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Gorj ştiu de această situaţie, dar nu pot interveni deoarece şcoala aparţine primăriei.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: