Şcoală nouă la standarde europene, dar cu mobilier vechi

Unitate de învăţământ nou-nouţă, construită după standarde europene cu mobilier vechi. Este cazul şcolii din satul Pârâul de Pripor din comuna Godineşti. După ce şcolarii de aici au învăţat într-o casă boierească, primarul din comună a decis să construiască una nouă. Acum când unitatea de învăţământ este gata nu sunt bani pentru utilarea acesteia, drept pentru care se va lua mobilierul dintr-o şcoală care se va închide din toamnă.

Generaţii de elevii din satul Pârăul de Pripor au învăţat într-o casă boierească fără nici o utilitate, care putea oricând să cadă. Proprietarii şi-au revendicat casa, iar copii care studiază aici trebuiau mutaţi într-o altă locaţie, lucru care se va întâmpla din această toamnă. „Copiii din satul Pârâul de Pripor au învăţat într-o casă boierească anii buni dar a fost revendicată de proprietari. Ne-au mai lăsat să funcţionăm cu şcoala aici cinci ani că aşa e legea, iar acum le-a retrocedat-o proprietarilor. Acolo nu aveau niciun fel de condiţii, grup social în curte, apă la fântână, încălzire pe lemne şi pereţi care puteau oricând să cadă”, a declarat Gheorghe Corbeanu, primar comuna Godineşti

Primarul comunei Godineşti a construit în sat o şcoală nou nouţă după standardele europene, însă din lipsa de bani nu o poate utila. Aici va fi adus mobilier vechi dintr-o şcoală dintr-un sat vecin care va fi comasată din această toamnă. „Şcoala am făcut-o de la temelie cu grupuri sociale pentru fete băieţi, profesori, cancelarie, săli de clase, magazie, termopane, centrală, apă curentă, dar nu avem cum să o mobilăm. Suntem nevoiţi să aducem mobilier vechi dintr-o şcoală care se comasează în comună, pentru altfel elevii de aici nu are nici măcar băncuţe şi scaune”, a spus primarul. Părinţii copiilor din Pârâul de Pripor se bucură acum că micuţii au o şcoală nouă, fără să le pese că mobilierul este vechi. „Bine că le-a făcut şi la copii ăştia o şcoală de doamne-ajută că învăţau în nişte ruine, putea oricând să cadă tavanul pe ei. Nu contează că au mobilier vechi dacă sunt în siguranţă”.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: