Şcoala şi grădiniţa din Grui, închise din toamnă

Primarul comunei Muşeteşti, Ion Ciobea, a decis. Şcoala gimnazială şi grădiniţa din satul Grui vor fi închise începând cu anul şcolar 2012-2013. Decizia a fost luată vineri în cadrul unei şedinţe convocate de primar şi la care au participat părinţi, cadre didactice dar şi directorul unităţii de învăţământ. Potrivit primarului, cele două unităţi funcţionau cu aprobare specială din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj dat fiind numărul foarte mic de elevi. Cum noua Lege a educaţiei nu mai permite astfel de aprobări speciale, unitatea școlară din Grui va fi închisă.

Școala și grădinița din satul Grui, comuna Mușetești, își vor închide porțile începând cu anul școlar 2012-2013. Asta a decis atât primarul cât și consilierii locali din localitate după ce la momentul de față la grădiniță sunt doar șapte copii înscriși iar la școală sunt nouă copii. Primarul le-a explicat vineri părinților de ce s-a luat această măsură. ”Nu ne dorim acest lucru dar ne luptăm cu numărul mic de efective. Am convocat părinții, învățătorii, directorul, și le-am explicat care este situația. Nu mai pot funcționa nici grădinița și nici școala pentru că trebuie să fie cel puțin 12 copii înscriși iar acum nu sunt decât nouă la școală și șapte la grădiniță. Noua lege a învățământului ne obligă practic să punem lacătul pe ele”, a declarat Ion Ciobea, primarul din Mușetești.

Aprobare specială

Până acum cele două unități de învățământ din Grui au funcționat în baza unei aprobări speciale de la ISJ Gorj însă noua lege a educației nu mai permite acordarea acestor aprobări. Ar mai fi totuși o soluție. ”Dacă până la 1 septembrie vor mai apărea copii din alte zone care vor să meargă la Grui la şcoală atunci vom ține școala deschisă. Ne trebuie efective iar copiii nu se fac peste noapte. Dacă nu, avem microbuz și vor face naveta la școala din centrul comunei”, a declarat Ion Ciobea. Eu voi prezenta această situație generalului de la ISJ și dacă își va da avizul nu vor fi probleme dar mă tem că nu se va întâmpla asta pentru că nici el nu poate să încalce legea”, a adăugat primarul Ciobea.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: