Şcoli cu internet wireless, dar fără calculatoare

Toate şcolile vor avea de anul viitor internet wireless. Cel puţin asta le promite premierul Victor Ponta şcolarilor care sunt în culmea fericirii pentru că îşi pot folosi în timpul pauzelor telefoanele performante. Şi cadrele didactice sunt de acord cu această iniţiativă.

Banii pentru investiţie ar veni din sumele încasate pentru acordarea licenţelor de telefonie 4G.  În condiţiile în care în multe comune elevii nu au condiţiile necesare pentru a învăţa, premierul Victor Ponta promite pentru anul viitor, internet wireless. La nivelul Gorjului, multe unităţi de învăţământ ar trebui dotate cu mobilier, material didactic, cărţi sau ar trebui să intre în reparaţii capitale, însă pentru aceste lucruri nu se găsesc fonduri. Pentru mulţi elevi din mediul rural, internetul wireless este o necunoscută, în schimb pe elevii din mediul urban nu poate decât să-i bucure.  În aceste condiţii, ei îşi pot folosii în timpul pauzelor telefoanele de ultimă generaţie. “Este foarte bine că o să avem la şcoală internet wireless. În pauză dacă avem nevoie de informaţii intrăm pe net de pe telefon. E mai comod şi suntem la curent cu tot ce se întâmplă. În felul acesta pot să vin şi cu tableta la şcoală. E minunat”, a spus un elev de la CNTV.

Şi cadrele didactice sunt de acord cu această iniţiativă, pentru că micuţii sunt la curent cu aceste lucruri. “Toţi au internet wireless acasă. Au şi telefoane performante şi de ce să nu le folosească”.

Victor Ponta ştie că micuţii din Târgu-Jiu sunt obişnuiţi cu tehnica modernă pentru că la deschiderea anului şcolar acesta i-a remarcat când îl filmau cu telefoanele.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: