Şcoli reabilitate după mai bine de un secol

Situație incredibilă într-o comună din județul Gorj! Două școli din Arcani vor fi modernizate după mai bine de o sută de ani de când au fost construite. Autoritățile locale au obținut finanțare guvernamentală, astfel că școlile din Câmpofeni și Stroiești vor intra în reabilitare totală.

Două școli din județul Gorj vor fi reconsolidate și modernizate după ce timp de o sută de ani nu s-a făcut nicio investiție. Cele două unităţi de învăţământ încă mai au toaletele în fundul curții. „Au 110 ani vechime, ca și căminul cultural de altfel. Căminul cultural este construit în 1909. În toți acești ani nu s-a reabilitat nimic. La Câmpofeni este singura școală care atunci când a fost construită, acum 100 de ani, are amfiteatru cu scenă de spectacole și vrem să păstrăm aceeași structură”, a declarat Aristică Coiculescu, primarul din Arcani.

Modernizarea unităților școlare constă în reabilitare, consolidare a structurii, dotări, mobilier, vestiare, garderobă, instalații video, de sonorizare, iluminat. La Câmpofeni învață în jur de 40 de copii, iar la Stroiești circa 30, spun autoritățile locale. „În prezent școlile sunt degradate, cu toalete în fundul curții. În urma reabilitării atașăm la corpul școlii toalete moderne și centralele termice. Vom face împrejmuire corespunzătoare, parchet, schimbăm învelitoarea. La școli avem contractul de finanțare semnat deja cu Ministerul Dezvoltării Regionale și suntem în faza de licitație.  Valoarea de reabilitare a școlilor este de 1.561.000 lei fiecare”, a mai spus Aristică Coiculescu, primarul din Arcani.

Cât privește reabilitarea căminului cultural din localitate, și acest proiect a primit finanțare europeană și urmează procedurile de licitație..

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: