Şcolile din Gorj, conduse tot de directori numiţi prin delegare

Începutul anului şcolar viitor va începe tot cu vechile conduceri la nivelul unităţilor şcolare din judeţ. Deocamdată nu se întrevede vreun concurs pentru directorii şcolilor, ca urmare tot directorii detaşaţi în interesul învăţământului vor conduce învăţământul din Gorj. Conducerea ISJ Gorj anunţă ceva schimbări în rândul directorilor adjuncţi, dar numai după evaluarea raportului de activitate al acestora.

Conform spuselor conducerii ISJ Gorj, în anul şcolar 2013-2014 unităţile şcolare de învăţământ preuniversitar din judeţ vor fi conduse tot de directori interimari. Asta pentru că până la sfârşitul anului şcolar trecut nu s-a organizat un concurs pentru ocuparea acestor funcţii. „Şi-au depus auto-evaluări şi probabil că vor continua şi în anul şcolar viitor marea majoritate a lor. Detaşarea în interesul învăţământului este până la organizarea concursului, nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar. Dacă nu s-a organizat concursul, nu e moral să te foloseşti de om un an şi de la 1 septembrie să pui altul. Noi am avut rezultate destul de bune anul acesta. De regulă, concursurile de fac în octombrie-noiembrie şi martie-aprilie. Dacă se va organiza în toamnă, scoatem posturile la concurs şi cine câştigă va fi numit director în condiţiile legii. Trebuie să ne încadrăm pe cheltuielile per elev şi probabil o să mai reducem din posturile de adjuncţi. Vom vedea în toamnă. Săptămâna viitoare, comisia va stabili şi calificativele la oameni în baza autoevaluărilor pe care le-au depus”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.  

În ultimul timp au mai avut loc mici schimbări în rândul directorilor din învăţământ. Asta pentru că unii s-au pensionat, alţii au decis să părăsească sistemul din motive personale sau de sănătate, ori au decedat. Un caz de acest gen s-a întâmplat la o şcoală din Logreşti, ISJ Gorj numind o altă persoană la conducerea unităţii şcolare.

Işfan: Nu mi-e frică să mă duc la concurs

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj sunt 17 inspectori la care se mai adaugă şi inspectorul general şi general adjunct care ocupă tot prin delegare posturile. Inspectorul general Ion Işfan spune că îşi doreşte organizarea unui concurs pe post şi că va candida pentru a continua pe aceeaşi funcţie. „Oricum concursul se organizează pentru inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi, concursul îl face ministerul. După aceea se face pentru inspectorii şcolari, iar după aceea pentru directori. De când am venit inspector general mi-am dorit să se scoată postul la concurs pentru că nu mi-e frică să mă duc la concurs. Bineînţeles că o să particip pentru postul de inspector general”, a mai spus Ion Işfan.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: