Scrisoare deschisă primarului Florin Cârciumaru

Andrei Novac, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, i-a trimis astăzi o Scrisoare deschisă primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Tema este legată de „tratamentul” de care are parte Brâncuşi la Târgu Jiu.

„Domnule Primar Florin Cârciumaru, vă cer public să încetați bătaia de joc la adresa operelor lui Constantin Brâncuși azi, 19 februarie, când se împlinesc 138 de ani de la nașterea acestuia. Sunt mai bine de patru ani de zile de când, public, v-am atras atenția asupra unei politici culturale dezastruoase pe care ați practicat-o de când conduceți orașul Tg-Jiu. Din păcate, lipsa dumneavoastră de viziune culturală pe care nu pot să o condamn,  având în vedere pregătirea dumneavoastră profesională, în combinație cu numirea unor amatori în ce privește patrimonial cultural  la conducerea Centrului Municipal  de Cultură Constantin Brâncuși  și cu lipsa unei societăți civile și a unor oameni de cultură cu personalitate au condus către dezastrul din acest moment. Aveți obligația de a opri aceste lucruri cât mai repede cu putință. Ați susținut și tolerat pe funcția de director la Centrul Municipal de Cultură Constantin Brâncuși o persoană care a reușit să producă prejudicii iremediabile operelor lui Constantin Brâncuși. Șapte luni  din momentul în care s-a produs această crimă culturală v-am atras atenția în continuu, atât dumneavoastră, cât și Ministerului Culturii  asupra problemelor apărute cerând, atât demisia ministrului Daniel Barbu, cât și pe cea a domnului Radu Boroianu, care se fac, în egală măsură, vinovați pentru distrugerea suferită de operele din piatră de la Tg-Jiu, din păcate, ați demonstrat atât dumneavoastră, cât și domniile lor că, în România de azi, interesele mărunte sunt deasupra celui care a făcut din numele României o adevărată instituție de cultură.

Așadar, vă comunic public că sunteți vinovat prin complicitate la acest dezastru cultural fără precedent în România, distrugerile suferite de operele lui Constantin Brâncuși de la Tg-Jiu sunt similare cu pierderile suferite de societatea românească în pușcăriile comuniste în care tot ce a fost mai curat și mai bun în această țară a fost exterminat”.

Andrei Novac,     

Președinte FMP Gorj

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: