Se caută şef la Garda de Mediu

Garda de Mediu Gorj ar putea avea acum, la sfârşit de an, o nouă conducere. Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs postul de comisar şef. De circa şase luni, la conducerea instituţiei se află prin delegare comisarul Alexandru Ţintă. Acesta spune că încă nu s-a decis dacă va participa sau nu la concursul organizat pentru această funcţie.

Era de aşteptat un nou concurs pentru postul de comisar şef la Garda de Mediu Gorj dat fiind faptul că delegarea lui Alexandru Ţintă expiră la finele acestui an. Deşi are deja o minimă experienţă dobândită în câteva luni de manageriat, lucru care l-ar putea motiva pentru o candidatură, comisarul spune că nu a luat încă o decizie. „Încă nu m-am gândit la acest aspect, anunţul a fost dat recent. Numai ce am aflat. Nu exclud o candidatură. Mă recomandă experienţa de până acum. Eu zic că am făcut treabă bună până acum”, a spus Alexandru Ţintă, comisarul şef interimar al Gărzii de Mediu Gorj.

O altă posibilă candidată ar fi fost comisarul Simona Cornea. Deşi lucrează de ani buni în cadrul Gărzii de Mediu,din 2005, Cornea spune că preferă să nu candideze la şefia instituţiei. „Eu nu candidez. Nu mă interesează. Nu-mi doresc aşa ceva, în niciun caz. Prefer actualul post”, a spus comisarul Simona Cornea. Cel mai motivat să candideze la şefia Gărzii de Mediu Gorj ar fi poate fostul comisar şef, Gheorghe Sanda. Acesta nu a putut fi contactat pentru a-şi expune punctul de vedere.

Condiţii de concurs

Concursul pentru postul de comisar şef este programat pentru data de 19 decembrie, la sediul Gărzii Naţionale de Mediu. Cei care vor să candideze pe acest post trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă şi vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 2 ani. Fiind vorba de un concurs de recrutare, vor putea participa şi persoane din afara sistemului. Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 8 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: