Se fură şi piatra la Rânca

Se fură ca în codru pe Transalpina! Mai nou, granitul este atracţia hoţilor. Drumarii şi poliţiştii au prins în flagrant doi bărbaţi care furaseră peste şapte tone de piatră de pe marginea drumului. Pe lângă faptul că sunt cercetaţi penal, cei doi au distrus elemente de siguranţă a drumului.

Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, a explicat cum a fost posibil ca hoţii să fie prinşi în flagrant. „Au fost surprinşi în drum, încărcaseră. Au fost fotografiaţi, opriţi de poliţişti. Zona a fost imediat protejată de jandarmi şi au început măsurile specifice muncii de poliţie în aceste cazuri. Două furgonete cu 7,5 tone au fost oprite de poliţie, iar piatra a fost confiscată”, a explicat Tudor.

Că se fură piatra de pe marginea drumului, nu mai e o noutate nici pentru drumari şi nici pentru oamenii legii. Periculos este însă că este afectată siguranţa traficului în zona de munte. „Nu au avut niciun fel de aviz, niciun fel de aprobare, au furat piatra. Nu fapta în sine este gravă, ci grav este că au distrus elemente de siguranţă a drumului. Au săpat în spatele gabioanelor, au făcut nişte gropi şi de acolo au scos piatra. Am sesizat că zidăria uscată de pe Drumul Regelui începe să fie furată. De atunci, n-au mai intrat în zonă. Mai avem câteva grupuri de oameni din Novaci care scot acele lespezi. Sunt departe de zona drumului, dar distrugerea elementelor de siguranţă a drumului este gravă”, a fost semnalul lui Ion Tudor.

Roca a fost confiscată de poliţişti. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci, care a depistat în trafic, DN67 Novaci, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 51 de ani, respectiv o autoutilitară condusă de un alt bărbat, de 41 de ani, ambii din localitate, care erau încărcate cu piatră granit, pentru care nu deţineau acte de provenienţă sau transport. Din cercetări s-a stabilit faptul că cei doi bărbaţi ar fi efectuat săpături manuale, pe terenul aparţinând Obştii Cerbul Novaci, în zona DN 67 Rânca, de unde au încărcat şi transportat cantitatea de 7,540 tone de piatră granit”, a transmis Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor efectuarea de activităţi miniere, fără permis sau licenţă şi furt.

Vizualizări: 1,048

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: