Trei utilaje noi pentru drumarii din Gorj

Se fac pregătiri pentru iarnă la Rânca! Drumarii au dus deja în districtul din zona montană trei utilaje şi au asigurat stocul de material antiderapant pentru a nu fi luaţi pe nepregătite. Meteorologii au anunţat că vremea se va răci considerabil, temperaturile vor scădea cu până la 15 grade, iar, la munte, nu este exclus să cadă şi primii fulgi de nea.

La Rânca, drumarii fac ultimele verificări ale maşinilor de intervenţie. Sunt deja trei utilaje pregătite să intervină. „Avem trei utilaje. Facem revizia. Acestea sunt în stare perfectă de funcţionare şi aşteaptă doar să intervină. Drumarii merg pe Drumul Naţional 67C, în fiecare dimineaţă, la ora 5, pentru a face revizia. Dacă vor scădea temperaturile prea mult, din experienţa anilor anteriori, s-ar putea forma gheţuş pe şosea şi noi trebuie să fim pregătiţi mai ales că iarna vine mai devreme la munte. Vor mai fi alte şase utilaje care vor urca la Rânca după ce se va instala iarna”, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Drumarii mai au şi material antiderapant de anul trecut. „Avem deja peste 500 de tone de sare cu care vom putea interveni. Stocul va fi refăcut de câte ori va fi nevoie. În această iarnă, vom avea pe drumurile naţionale din judeţul Gorj circa 70 de utilaje care vor acţiona pentru deszăpezire. Noutatea este că, în această toamnă, vor ajunge în Gorj şi trei utilaje noi, achiziţionate recent de Compania Naţională de Drumuri”, a mai explicat Tudor.

Vizualizări: 779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: