Se închide „şandramaua” sau se schimbă echipa?!

Credeam că după arestarea Elenei Udrea, tot scandalul mediatic în care s-au antrenat televiziunile se va termina şi toată lumea se va ocupa măcar 10 minute pe zi de problemele grave economice pe care le are România rămasă fără industrie, cu o agricultură de subzistenţă şi sprijinită doar într-un deget de sistemul naţional energetic bazat tradiţional pe apă şi cărbune. M-am înşelat! Că parlamentarilor şi guvernanţilor nu le pasă de ce se întâmplă este un lucru aproape obişnuit, dar măcar presei ar trebui să-i pese, pentru că de aia se autointitulează portavocea societăţii civile şi glasul poporului. Cu câteva excepţii, din presă nimeni nu vede şi nu aude nimic, în timp ce sub nasul fiecăruia dintre noi de derulează zile de coşmar care duc către un viitor sumbru în care judeţul Gorj nu va mai avea nici un fel de viitor.

Ingerinţa politicului în actul de conducere al societăţilor comerciale în care statul mai are încă pachetul majoritar s-a dovedit dezastruoasă, iar exemplul elocvent este chiar Complexul Energetic Oltenia al cărui director general n-a putut să fie decât un fost vicepreşedinte al filialei judeţene a partidului de guvernământ, Laurenţiu Ciurel. Habar nu am ce performanţe profesionale l-au recomandat pentru această funcţie, dar după doi ani şi jumătate de când a preluat portofoliul nu a reuşit decât să ducă unitatea în colaps financiar, să se înconjoare de personaje dubioase care-i şoptesc zilnic cât de performant manager este, să comunice dezastruos cu angajaţii proferând ameninţări şi mai nou să scoată în stradă mii de angajaţi care-i cer demisia sau un plan de restructurări acceptabil.

Comportamentul aberant al managerului îndrăgostit mai mult de ecranele televizoarelor, decât de unitatea pe care ar trebui s-o conducă, denotă o apetenţă deşănţată faţă de vorbăria politrucilor la vedere, pe care instinctiv încercă să-i imite şi trebuie să recunosc că îi şi reuşeşte... Spun politruci la vedere pentru că ăştia pe care-i vedem tăind panglici şi dându-şi cu părerea despre influenţa razelor lunii asupra transmigraţiei sufletului măcar şi-au asumat rolul, pe când Ciurel, nu. Unii o să spună că nu e de vină Ciurel, că el nu execută decât ce-i aprobă Consiliul de Supraveghere care şi el la rândul lui este numit tot politic şi nu pe criterii profesionale, dacă mă gândesc doar la domnişoara Porumbel, pe care o recomandă faptul că ştie să aprindă becul.

Una peste alta, cred că managerul Ciurel are într-un singur punct dreptate: mastodontul pe care l-a creat partidul său trebuie restructurat. Din păcate pentru oamenii din subordine, care nu au nici un fel de alternative economice, s-a dovedit că echipa lui Ciurel nu ştie cum! Într-o astfel de situaţie, decizia politică ţine tot de guvern, care va trebui să aleagă între a închide „şandramaua” sau a schimba echipa managerială.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: