Se înfiinţează o nouă instituţie pentru controlul în trafic

Şoferii nu vor mai fi verificaţi în trafic de către reprezentanţi a trei instituţii de control ci doar de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Acesta va funcţiona începând de luna viitoare şi va prelua o parte din atribuţiile Autorităţii Rutiere Române – ARR, Regiei Autonome ”Registrul Auto Român” – RAR şi ale Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

O instituţie special abilitată pentru controlul în trafic va funcţiona începând cu data de 4 decembrie. Este vorba despre Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) care va prelua atribuţiile de inspecţie şi control în trafic privind respectarea reglementărilor interne şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere exercitate în prezent de către Autoritatea Rutieră Română – ARR, Regia Autonomă ”Registrul Auto Român” – RAR şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – CNADNR. Reprezentanţii Registrului Auto şi ai Drumurilor Naţionale Gorj spun că instituţiile vor funcţiona în continuare fără a mai avea atribuţii de control în trafic. “Înfiinţarea Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu afectează activitatea reprezentanţei RAR Gorj. Din cadrul instituţiei noastre nu pleacă nici un angajat la acest inspectorat, prin protocol. RAR Gorj are doar 17 angajaţi, iar cei care vor dori să-şi schimbe locul de muncă vor trebui să susţină concurs. Noul Corp de Control va prelua o parte din activitatea reprezentanţei şi anume controlul autovehiculelor, transportatoare de mărfuri şi persoane, care depăşesc 3,5 tone”, Vasile Picioruşi, directorul Registrului Auto Român (RAR) Gorj.

Şase angajaţi, preluaţi de Corpul de Control

Corpul de Control nou înfiinţat va prelua şase angajaţi de la Secţia de Drumuri Naţionale Gorj, mai precis pe cei care se ocupau de controlul în trafic. “Secţia de Drumuri Naţionale Gorj va funcţiona în continuare, însă şase dintre cei aproximativ 100 de angajaţi vor fi preluaţi de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. Este vorba despre cei care se ocupau de controlul în trafic. Aceştia nu vor mai fi subordonaţi nouă ci inspectoratului care va funcţiona începând din luna decembrie. Practic se va constitui o singură instituţie care va verifica rovinietele, greutatea autovehiculelor şi alte documente necesare în trafic”, a declarat Ion Dina, directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: