Se îngroaşă gluma la Albeni. Prefectul trimite Corpul de Control la primărie

Scandalurile continue şi zecile de plângeri de la localnicii din Albeni care au ajuns pe biroul prefectului duc la controale serioase la primărie. Prefectul Ciprian Florescu se gândeşte să trimită Corpul de Control să verifice dacă este legală taxa de asfalt ori hotărârile de Consiliu Local.

Primarul Ionuţ Stan l-a informat pe prefectul Ciprian Florescu despre taxa de asfalt care a stârnit nemulţumirea multor localnici din Albeni. „Am primit o adresă de la primarul comunei Albeni. Informarea venea ca urmare a articolelor apărute în presă. Există nişte motivaţii vizând finalizarea unor proiecte şi intervenţia Curţii de Conturi pe nişte ilegalităţi, le numeşte el, în privinţa cheltuirii banului public. Serviciul nostru juridic va lua aceste chestiuni la analizat în aşa fel încât să avem o concluzie în ceea ce priveşte legalitatea acelor chestiuni de la Albeni”, a explicat prefectul.

„Bombardat” cu reclamaţii

Aceasta nu este singura problemă analizată de Prefectură. Ciprian Florescu a primit zeci de petiţii de la mai mulţi localnici din Albeni care reclamă faptul că edilul s-ar purta abuziv cu unii angajaţi ori cu oamenii din comună: „În ceea ce priveşte problemele de abuz şi de atitudine ale primarului comunei Albeni, acolo unde există plângeri, vor fi rezolvate. În ceea ce priveşte potenţiale ilegalităţi în actele emise de primar şi Consiliul Local, vom interveni şi le vom analiza. Mă gândesc dacă voi trimite Corpul de Control acolo”, a mai explicat Florescu.

Scandalurile s-au ţinut scai de primar. Ionuţ Stan a intrat în conflict cu aleşii locali când a vrut să le reducă indemnizaţia şi ameninţa cu organizarea unui referendum pentru a-i schimba din funcţii. Apele s-au liniştit, ca mai târziu să apară reclamaţii din partea angajaţilor la instituţiile abilitate. Prefectul Ciprian Florescu va analiza şi el aceste reclamaţii: „Albeni nu e cea mai fericită comună. Sunt o mulţime de animozităţi create între primar şi consilierii locali, între Consiliul Local şi o parte dintre cetăţeni, între primar şi altă parte a comunităţii. Mă gândesc să verific serios situaţiile expuse în mass-media şi în plângerile depuse de reprezentanţi ai comunităţii”.

Alte plângeri au ajuns la Parchet, Inspectoratul Teritorial de Muncă ori la Poliţie.

Vizualizări: 3,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: