Se pregăteşte o nouă promoţie de şomeri

Agenţia Judeţeană pentru Ocupare Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj se pregăteşte de un nou val de şomeri ce vor veni bineînţeles din rândul absolvenţilor de studii medii şi superioare de anul acesta. Aşa cum se întâmplă în fiecare an, miile de absolvenţi îngroaşă rândurile de şomeri în lipsa unui loc de muncă. Aşa se va întâmpla şi anul acesta, AJOFM Gorj având la ora actuală numai 150 de locuri de muncă disponibile, majoritatea însă ca muncitori necalificaţi.

Mii de absolvenţi de studii medii şi superioare vor umbla vara aceasta să-şi întocmească dosarul de ajutor de şomaj după ce oferta de locuri de muncă este din ce în ce mai slabă. În lipsa vreunui job stabil, tinerii preferă drumul străinătăţii. „Ce să fac, în oraşul acesta nu mai e nimic de muncă decât dacă te bagi ospătar pe la vreo terasă. Terminăm o şcoală şi degeaba că nu ne bagă nimeni în seamă. Probabil că o să bag dosarul de şomaj”, a declarat Claudiu Negoiţă din Târgu Jiu. Absolvenţii de studii superioare s-au resemnat deja în privinţa unui loc de muncă. „M-am săturat să mai şi caut. De fiecare dată mă duc la interviuri şi primesc acelaşi răspuns. Este foarte greu dar ce să fac”, a declarat Mirela Caragea.

Locuri de muncă, doar sezoniere

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cunoaşte foarte bine situaţia şi este pregătită de întâmpinarea unei noi promoţii de şomeri. La momentul de faţă, AJOFM Gorj nu poate oferi decât 150 de locuri de muncă dintre care cele mai multe sunt sezoniere, pe litoralul românesc. „Avem 150 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în construcţii şi servicii. Avem şi două hoteluri, unul la Bala şi altul la Jupiter, firmele sunt din Gorj şi oferă câteva locuri de muncă sezoniere”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

ŞOMERI

La ora actuală, în Gorj, sunt nu mai puţin de 9.988 de şomeri ceea ce  înseamnă o rata a şomajului de 6,49%. La aceste câteva mii se vor adăuga în curând alte câteva mii, proaspăt ieşite de pe băncile facultăţilor sau liceelor din judeţ.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: