Se prevesteşte un an bun pentru energeticienii de la CE Rovinari

Anul 2012 se prevesteşte a fi un an bun pentru Complexul Rovinari. Conducerea instituţiei spune că vor fi realizate venituri mult mari ca anul trecut şi vor fi demarate o serie de investiţii din programul de conformare. Şefii de la CE Rovinari sunt optimişti şi datorită faptului că în aceste zile va fi pus în funcţiune cel mai performant bloc energetic din România pentru cărbunele inferior. Directorul Trotea dă asigurări că se vor reduce nemulţumirile gorjenilor întrucât depozitul de cărbune de la lângă localitatea Roşia va fi strămutat în partea de nord.

Conducerea Complexului Rovinari se aşteaptă ca anul 2012 să fie mult mai bun decât anul 2011. Optimismul şefilor de la CE Rovinari se bazează pe bugetul proiectat deja cu venituri mai mari şi pe investiţiile care vor fi derulate în perioada imediat următoare. “Sunt optimişti în ceea ce priveşte anul 2012. Ne aşteptăm ca acest să fie mult mai bun decât 2011. Ne-am proiectat un buget cu venituri mai mari şi vom demara o serie de investiţii necesare pentru realizarea programului de conformare din 2013. Acestea privesc inclusiv blocul energetic nr. 4 care are ca termen de conformare data de 31 decembrie 2013”, a declarat Tiberiu Trotea, directorul CE Rovinari. În acest an se vor efectua lucrări de modernizare şi pe partea de exploatare a cărbunelui. De asemenea, va fi strămutat şi depozitul de lângă localitatea Roşia. “Pe lângă lucrările de investiţii ce se vor realiza în Termocentrală atât din punct de vedere investiţional cât şi din punct de vedere al reparaţiilor capitale, se vor face modernizări şi pe partea de exploatare a cărbunelui. Avem în vedere un program de conformare pentru strămutarea depozitului de cărbune de lângă localitatea Roşia pentru care există foarte multe reclamaţii. Acesta va fi mutat în partea de nord”, a mai precizat Tiberiu Trotea. La nivelul Termocentralei sunt asigurate stocurile pentru funcţionarea cu patru blocuri energetice. Potrivit conducerii instituţiei, în momentul de faţă 85 % din cărbune este obţinut din exploatările miniere ale complexului.

PROBE

Blocul energetic nr.4 din cadrul Complexului Energetic Rovinari va fi pus în funcţiune în perioada 20-21 ianuarie. “Am pornit anul mai optimişti şi pentru că în aceste zile va fi pus în funcţiune blocul energetic nr.4 cel mai performant din România pentru cărbune inferior. Preţul de piaţă al cărbunelui este foarte bun, iar din previziunile pe care le avem ne aşteptăm la venituri mult mai mari”, a mai precizat Trotea.          

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: