Se recoltează cartofii în Gorj. Producția este la jumătate față de anul trecut!

Agricultorii gorjeni au început să recolteze cartofii. Fie mecanizat, fie cu sapa, fermierii încep să facă primele calcule. Lipsa ploilor și-a pus amprenta asupra producției. Este aproape jumătate față de anul trecut.

Liviu Dascălu are o plantație de cartofi în localitatea gorjeană Dănciulești. Într-un an bun, producția ajungea și la 30 de tone la hectar. Acum s-a înjumătățit. "Din cauza secetei, recoltăm mai puțin. Dar ne bucurăm că totuși nu suntem atât de afectați de secetă cum sunt producătorii din alte zone. La noi, a mai plouat puțin. Producția este mai slabă decât anul trecut. Am plantat cartofi albi și roșii. În principiu, pentru familie, iar excesul il vindem. Nu mergem în piețe. Știu oamenii și cumpără direct de la poartă. Mai negociem prețul. Nu avem încotro", a declarat agricultorul.

La nivelul întregului județ, multe culturi au avut de suferit din cauza lipsei precipitațiilor. "Producţia este mai mică, dar nu este calamitată din cauza lipsei apei din sol. Noi nu am avut probleme foarte mari din cauza secetei", a spus Valentin Priporeanu, directorul Direcției de Agricultură Gorj.

În piețele din Târgu Jiu, un kilogram de cartofi costă între 3 și 5 lei.

Galerie foto



Vizualizări: 921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: