Se reia judecata în dosarul lui Dian Popescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit pentru primele zile ale anului viitor judecarea apelului în dosarul de corupție ce îl vizează pe senatorul Dian Popescu, dar și pe primarul de la Peștișani, Florin Pavel, precum și pe alți inculpați pe care procurorii i-au trimis în judecată. Pe 11 ianuarie este programat primul termen de judecată la completul format din 5 magistrați, atunci fiind foarte posibilă o amânare a dezbaterilor pe fond, ceea ce a și determinat instanța să stabilească data de 8 februarie ca termen următor.

În dosar apelul a fost formulat atât de procurori, care doresc pedepse mai mari pentru inculpați, cât și de către inculpați, care vor pedepse mai mici sau deloc, singurul care nu a contestat sentința instanței de fond fiind secretarul de stat Dumitru Pârvulescu. Fostul adjunct al Finanțelor Publice din Gorj a fost achitat de judecători de acuzațiile ce îi erau aduse și pentru care a și fost reținut 24 de ore, problemele sale în instanță nefiind însă rezolvate decât în momentul în care magistrații vor pronunța un verdict final. Până atunci va mai trece multă vreme pentru că numărul inculpaților în dosar este destul de mare. Pe lângă Dian Popescu este inculpat și fratele său, Gabriel, dar omul de afaceri Dan Radu Floarea și dirigintele de șantier Nicolae Isar.

Acuzațiile ce le sunt aduse acestora sunt de abuz în serviciu contra intereselor publice, dar și de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată, neglijenţa în serviciu, luare de mită, dare de mită, falsul material în înscrisuri oficiale, falsul în înscrisuri sub semnătură privată și uzul de fals. În noiembrie 2014 magistrații au dispus primul verdict în acest dosar, senatorul Dian Popescu fiind achitat atunci de acuzațiile de uz de fals și dare de mită, ultima acuzație având legătură cu faptul că i-ar fi dat 7000 de lei primarului Florin Pavel pentru a obține un contract de la Primăria Peștișani, după cum susțineau anchetatorii. Senatorul a fost însă condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu. El a fost acuzat că împreună cu fratele său ar fi încasat prin firma Maserati peste 154.000 de lei de la Primăria Peștișani pentru lucrări neefectuate. Executarea pedepsei a fost suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani și 5 luni, la apel Dian Popescu încercând să scape și de aceste acuzații. Recent el a părăsit PNL pentru a se înscrie în ALDE, gestul fiind făcut la scurt timp după ce organizația de la Gorj propusese excluderea sa din partid tocmai din cauza problemelor din justiție pe care senatorul le are.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: