Se roagă la Dumnezeu să-i dea un metru de pământ

După ce şi-a căutat dreptatea pe la instituţiile statului fără nici un rezultat, a apelat acum la puterea divină. Ion Păuna are 80 de ani şi este din satul Colţeşti al comunei Târgu-Logreşti. Bătrânul nu vrea decât un metru de teren pentru a putea ajunge la grădină, fără să mai ocolească mai mult de doi kilometri. După nenumărate drumuri pe la Prefectura Gorj şi pe la tribunale, ultima şansă a gorjeanului a rămas Dumnezeu.

Ion Păuna are 80 de ani şi este din satul Colţeşti. Bărbatul are 10 copii şi 11 nepoţi şi în loc să aibă o bătrâneţe liniştită şi să se bucure de familia pe care o are îşi caută dreptatea. Bătrânul susţine că până acum câţiva ani a avut un teren în spatele casei pe care nu avea acte de proprietate. La un moment dat, s-a trezit cu pământul din apropierea gospodăriei împrejmuit, pentru că un vecin de-al lui a intrat în posesia terenului de aproximativ 10 metri pătraţi. De atunci a început calvarul pentru bătrân. El nu ţinea cu tot dinadinsul să fie proprietarul terenului, ci să i se lase şi lui o cale de acces către grădină.

Omul a luat drumul Prefecturii Gorj pentru a cere ajutor autorităţilor în speranţa că problema lui îşi va găsi rezolvare. Nu a fost însă aşa. „Nici nu mai ştiu de câte ori am fost la prefectură. Am fost în audienţă la domnul prefect, la domnul Liviu Andrei, dar nu m-a ajutat. A început să ţipe la mine că el nu este pus acolo să facă dreptate. N-am mai zis nimic. La ce să mă mai aştept. Credeam că se preocupă de problemele oamenilor, dar daca mi-a zis că el nu e pus acolo să facă dreptate. La ce să mă mai aştept? Am plecat. Eu bani să umblu prin tribunale nu am”.

Se roagă şase ore pe noapte

De când i s-a închis calea de acces către grădină, bătrânul face mai bine de doi kilometri până la cultura de leguminoase. Ion Păuna este în vârstă şi se deplasează cu greu. El are de gând să renunţe la acea grădină, deşi de acolo lua majoritatea produselor. „Grădina aia acolo o am de când mă ştiu. Puneam de toate acolo că e terenul bun, dar acum nu mai pot să merg atâta pe jos. Pe aici ajungeam imediat. Cred că nu o să mai cultiv nimic acolo. Asta e, îmi pun şi eu ce pot aici lângă casă. Oricum am rămas singur, că soţia a plecat la copii”.

Dacă a văzut că autorităţile nu-i fac dreptate, Ion Păuna s-a îndreptat către Dumnezeu. Bătrânul consideră că prin rugăciune i se va face dreptate. „Nu mă mai duc pe nicăieri. De la Primărie nu mă ajută, prefectul nu e pus acolo să facă dreptate, bani de tribunale nu am, aşa că am început să mă rog. În fiecare noapte de la 12 până la 6 dimineaţa, stau în genunchi în faţa icoanelor, aprind lumânări şi mă rog. Citesc rugăciuni, sfânta liturghie ca să se facă dreptate şi cei vinovaţi să plătească. Am o listă cu toţi care mi-au făcut rău, am dat acatiste la biserici. Am fost la trei biserici şi la trei mănăstiri ca să-i vadă Dumnezeu şi să-i pedepsească. Dacă nu îmi fac ei dreptate, îmi face Dumnezeu”.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: