Se schimbă majoritatea?

Victor Ponta bifează cel puţin o emisiune tv pe zi şi câteva declaraţii în direct. Pe cale de consecinţă, a zis de vreo câteva ori în ultimele zile că PSD va oferi un post de ministru PP-DD, aceasta fiind una din temele negocierii noii alianţe. Când UDMR a spus, pardon, aducerea PP-DD la guvernare ar fi un dezastru de imagine, noi nu vom accepta, Ponta s-a repliat, a spus că până acum nu s-a negociat nimic (!), că au fost doar discuţii tehnice, că el personal nu a fost prezent la discuţii.

Ponta minte şi când spune că nu a fost prezent deloc la discuţii, dar să zicem că asta ştiu doar cele câteva persoane care au participat la negocieri. Ponta minte şi când spune că s-a vorbit doar despre alianţe locale, câtă vreme cu guriţa lui a spus că dă un minister la PP-DD. Şi patru posturi de secretar de stat. Ba chiar a precizat că nu va fi Dan Diaconescu ministru, ci un alt pepededist cu care el să se poată înţelege.

De la începutul discuţiilor dintre PSD şi PPDD, au fost surse care au spus că Dragnea şi baronii urmăresc prin acestea o decredibilizare a lui Ponta. O lipire a imaginii lui de cea a lui Dan Diaconescu, cel care nu l-a scos din ciocoi în campania din 2012, nu are cum să-i facă bine. Supărarea lui Dragnea se trage de la faptul că Ponta, dacă ajunge preşedintele României, a decis să lase partidul pe mâna lui Şova, care este din altă piesă şi nu are legături strânse cu oamenii vechi din PSD.

Doar că Ponta nu pare săpat doar din interiorul partidului, ci şi al coaliţiei de guvernare. Faptul că UDMR reacţionează după două săptămâni de negocieri, chiar în ziua în care ar fi trebuit semnat protocolul PSD-PPDD, ridică multe semne de întrebare. La fel şi din UNPR sunt multe voci care se opun intrării PPDD în guvern. Ar fi posibilă o schimbare de guvern în această vară? Un scenariu greu de crezut, dar în politica românească este posibil orice. Mai ales când îşi bagă nasul ambasadele, senatorii americani şi alţi oficiali care ne trec pragul în ultima vreme.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: