Se teme să nu fie omorâtă de soț. „Nu vreau să păţesc ca femeia de la Motru”

Un gorjean a reușit să își pună tot satul în cap și să se aleagă și cu anchete penale pe numele său după ce și-a amenințat soția și vecinii cu ce e mai rău pe lume. De la amenințări cu moartea la incendierea caselor sau bătăi fizice aplicate consoartei, individul a ignorat un ordin judecătoresc prin care i se interzicea să se apropie de soție la mai puțin de 200 de metri.

Chiar și așa, femeia e nevoită să se ascundă prin vecini împreună cu copii minori pentru a scăpa de bătăile celui de care vrea să divorțeze. Din scandal nu lipsesc polițiștii, pe a căror autospecială bărbatul a lăsat o doză de bere, în semn de „respect maxim”, asta deși mașina era parcată la domiciliul soției, acolo unde el nu ar fi trebuit să fie prezent.

„M-a bătut până m-a lăsat lată”

Tot scandalul are loc în satul Câmpofeni, comuna Arcani, acolo unde doi soți, cu vârste de până în 40 de ani, își întemeiaseră o familie cu ani în urmă. Cei doi copii, de 12 și 6 ani, păreau să fie singurul motiv pentru care părinții mai stăteau împreună după ce bărbatul a devenit extrem de gelos și a început să își bată soția, pe care o suspecta de infidelitate.

Tot satul susține însă că femeia este muncitoare și, în ciuda bătăilor primite, și-a îngrijit copiii cum a putut mai bine. Cerând să nu îi fie făcută publică identitatea, mama bătută a acceptat să discute cu jurnaliștii doar pentru că spera ca astfel polițiștii să dea dovadă de mai multă fermitate, ea temându-se că, altfel, va fi omorâtă. „Eu am văzut ce a pățit astă-vară femeia aia de la Motru și nu vreau să fiu al doilea caz din Gorj care sfârșește așa. Pe mine omul ăsta m-a bătut până m-a lăsat lată pe jos. A turnat apă pe mine cu găleata ca să îmi revin, iar când m-a văzut copilul a început să țipe pentru că se speriase. Nu mă recunoștea. Aveam fața tumefiată și arătam groaznic. Am fost o perioadă în Centrul Maternal la Târgu Jiu, unde am fost bine îngrijiți, dar am dorit să revenim acasă pentru că noi suntem învățați la curte, ne place să muncim, nu să stăm între patru pereți”, spune femeia.

Berea polițiștilor

Pentru o perioadă de timp, soțul femeii a plecat de acasă, nimeni neștiind pe unde se plimbă până zilele trecute. În week-end a revenit și a făcut „show”, chiar dacă între timp judecătorii au emis un ordin de interdicție, prin care nu îi permiteau să se apropie de femeie, copii sau locuință la mai puțin de 200 de metri. Ordinul a fost emis după ce individul a mers acasă, a spart geamuri și uși, a stricat inclusiv fațada casei, distrugând termoizolația acesteia. Mai mult, după emiterea ordinului, a spart broaștele la uși, femeia fiind nevoită să își pună lacăt pe interior pentru a se asigura că are cât de cât o protecție în cazul în care i-ar veni vreun musafir nepoftit acasă. Iar vecinii s-au ales și ei cu tot felul de amenințări. „Se plimbă nestingherit pe străzi, pentru că Poliția nu își face deloc datoria. A amenințat și vecinii pentru că Poliția chiar nu se implică. Eram în curte când Poliția scria un proces verbal, iar el se plimba pe aici pe stradă, deși nu are voie să se apropie la 200 de metri de casă. I se adusese la cunoștință că nu mai are voie să se apropie de casă, de soție, de copii, iar el tot pe aici era, cu polițiștii de față. Nu doar pe mine mă terorizează, ci pe toți vecinii. Este o persoană foarte agresivă, care amenință și intră peste vecinii la care se adăpostește soția lui, deși oamenii vroiau să facă un bine, să o scape pe femeie din ghearele morții”, spune o vecină.

„Poliţia nu s-a implicat”

Polițiștii chemați să facă ordine la sfârșitul săptămânii și să o protejeze pe femeie de soțul care ignora ordinul judecătoresc au ratat ocazia de a le arăta localnicilor că pot fi fermi în astfel de situații. Pe autospeciala cu care au venit la domiciliul femeii, soțul agresiv le-a lăsat agenților o bere, aceasta fiind o dovadă evidentă că nu a respectat limita de 200 de metri care îi era impusă de instanță. „A fost noaptea în casă, a stat ascuns, și dimineața a plecat. Poliția a venit, dar nu s-a implicat. El a venit cu o bere în mână și a pus berea pe capota mașinii polițiștilor. Când l-am văzut am strigat după polițiști, dar ei parcă s-au ferit, să nu se complice. S-au plimbat pe aici pe drum, el s-a dus la cârciumă și ei au mers după el, negociind cu el în două locuri, adică la două cârciumi, că e una în partea asta a satului și alta în partea cealaltă. Noi ne-am fi așteptat la mai multe, după comportamentul și faptele lui”, a spus unul dintre vecinii care a adăpostit-o în casa lui în repetate rânduri pe femeia fugită de acasă împreună cu copii pentru a scăpa de bătăile pe care le primește.

Amenințarea avocatei

Și ca și cum lucrurile povestite nu sunt suficiente, individul nu a avut nicio problemă în a o amenința cu răzbunarea inclusiv pe avocata soției sale. Avocata Diana Popescu este vecină cu femeia și, evident, i-a luat apărarea acesteia ori de câte ori a fost posibil. Acum însă, chiar pe ordinul de restricție bărbatul a scris cu litere mari că se va răzbuna pe „martorii mincinoși”. Avocata l-a reclamat la Parchet, dar o simplă plângere nu pare să îl sperie pe individul violent. „A distrus toate mijloacele prin care ea încercase să își facă o siguranță și protecție pentru ea și copii. Organele de Poliție implicate ar fi trebuit să îi ia urma, mai ales că e cunoscut ca fiind un individ agresiv. În 24 de ore am fost frecventați aici de 4 echipaje de Poliție, care, până la urmă, au întocmit doar un proces verbal și au înregistrat la Parchet pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești. Faptul că el vine aici și ne amenință ne-a determinat pe noi să depun o plângere pentru amenințări și tulburarea liniștii publice. Pe mine m-a amenințat direct. Chiar pe ordinul de protecție pe care l-a promit de la doamna polițistă, a subliniat numele meu și a scris că martorii mincinoși vor plăti. Noi suntem o comunitate mică aici și liniștită și nu cred că e normal ca un singur individ să ne răscolească această liniște. De asta așteptăm sprijinul și implicarea organelor abilitate”, spune avocata, IPJ Gorj comunicând că bărbatul este cercetat pentru că a ignorat ordinul care îl ține la distanță de tot ceea ce ar fi trebuit să însemne pentru el „familie”.

Vizualizări: 12,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: