Seceta afectează cultura de porumb și întârzie arăturile de toamnă

Dacă în primele luni de vară agricultorii erau mulțumiți de producția agricolă, lucrurile s-au schimbat. După mai multe săptămâni de secetă încep să apară efectele negative. Cultura de porumb are de suferit, iar arăturile pentru cultura de toamnă pot fi întârziate. Agricultorilor nu le rămâne decât să se roage să plouă, iar responsabililor cu agricultura să urmărească prognoza meteo.

Efectele negative ale secetei nu constau numai în lipsa apei, pentru că majoritatea cetățenilor din comunele Gorjului primesc apă cu porția, dar și cultura agricolă are de suferit. În condițiile în care cultura de grâu a fost una mulțumitoare, la cultura de porumb pot apărea probleme. Porumbul din mai multe comune din Gorj a început să fie afectat de secetă, iar cultura poate scădea considerabil. „Cultura de porumb începe să fie afectată. Sunt câteva comune în care avem probleme. Este vorba de Peștișani, Padeș, Motru, Scoarța, Albeni, Roșia de Amaradia, unde noi am fost în teren zilele acestea și porumbul pare să fie afectat de secetă. Să sperăm ca va ploua și cultura nu va fi compromisă în totalitate sau nu va scădea foarte mult. Agricultorii care nu au folosit boabe de care trebuia, ci de la ei din pătule, se pot aștepta la o producție slabă”, a declarat Ion Popescu, directorul de la Direcție Agricolă.

Arături întârziate

Nu doar culturile sunt afectate de secetă, dar și arăturile care ar trebui să se facă în perioada următoare pentru pregătirea culturilor de toamnă. „Noi urmărim avertizările meteorologice și sperăm să plouă în perioada următoare, pentru că dacă nu o să avem probleme cu arăturile de toamnă. Pământul oricum este foarte uscat și nu putem pregăti cultura de toamnă”, a mai precizat Ion Popescu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: