Comuna fără apă, funcţionarii primăriei la Jupiter pe bani publici

Ofertă promoțională la Primăria Scoarța, unde angajații sunt trimiși pe litoral la cursuri de perfecționare, împreună cu familiile. Toată cheltuiala este suportată din bugetul local, iar în aceste condiții funcționarii de la Scoarța au parte și de formare profesională, dar și de concediu pe litoral. Dacă angajații uită de problemele comunității, cetățenii nu fac acest lucru, pentru că în mijlocul verii cu zile caniculare nu au apă la robinet, iar în cel mai fericit caz primesc o dată la două trei zile.

Consilierii locali din comuna Scoarța au aprobat în ședința de consiliu alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de lei vechi pentru formare profesională a salariaților din primărie. Aceștia se școlesc pe litoralul românesc, mai exact în Stațiunea Jupiter, unde au plecat împreună cu familiile.

Funcționarii profită de faptul că deplasarea lor la mare este suportată din bugetul local și au luat familiile pentru ca, între cursuri, să se poată relaxa ca și cum ar fi în concediu. „În baza unei hotărâri de consiliu, salariații primăriei participă în această perioadă la un curs de pregătire la mare, ocazie cu care și-au luat și familiile. Prețul acestor cursuri este de aproximativ 300 de milioane de lei vechi. Membrii familiei care însoțesc angajații noștri sunt pe cont propriu și nu au nicio legătură cu fondurile pentru salariații noștri. Sunt cursuri pe administrație publică locală. Au plecat la mare 9 salariați, pentru că nu pot pleca toți în același timp”, a declarat Ion Stamatoiu, viceprimarul din Scoarța.

„Funcționarii la mare și noi nu avem apă de o lună”

Când au aflat că funcționarii primăriei pleacă la mare pe bani publici, cetățenii din comuna Scoarța au răbufnit. Oamenii nu concep această situație, pentru că ei suferă din cauza lipsei apei în timpul verii. Autoritățile nu găsesc soluții și nici fonduri să repare sistemul de alimentare cu apă. „Este inacceptabil așa ceva. Pur și simplu își bat joc de noi. Angajații primăriei se duc la mare cu familiile pe banii noștri, ai cetățenilor, iar noi suferim ca niște câini fără apă. Ei se simt bine pe litoral, iar noi murim de sete și facem viermi și păduchi. Soluții pentru a repara sistemul de alimentare cu apă nu au. Să le fie rușine! Numai primarul este de vină pentru acest lucru, că el a inițiat proiectul pe care l-au votat consilierii. A cheltuit 300 de milioane din banii comunei să trimită angajații în concediu”, a declarat un cetățean nemulțumit.

Viceprimarul: Primesc apă după un program stabilit

Deși cetățenii fac dovada cu facturile că de câteva luni nu plătesc niciun leu la apă, pentru că au același index, asta pentru că apa nu curge în gospodăriile lor, autoritățile locale din Scoarța susțin contrariul. Viceprimarul a declarat că  cetățenii primesc apă la program și tot ce se întâmplă cu sistemul de alimentare cu apă este pur ghinion și nu are legătură cu plecatul funcționarilor pe litoral. „Avem ghinion cu apa. Probleme cu apa nu avem numai noi, la Scoarța. Și anul acesta s-au defectat 2 pompe de la Bobu, s-au ars. Noi am prevăzut un miliard de lei vechi pentru forarea unui nou puț, dar neșansa noastră a fost că s-au ars aceste pompe. Probleme avem pe zona Copăcioasa și am restricționat consumul. Le dăm apă o dată la două zile. Nu este adevărat că nu primesc apă. Suntem urmăriți de ghinion, ce să facem”, a mai precizat Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: