Parc fotovoltaic și canalizare, investiții prioritare la Bustuchin

Construirea unui parc de panouri fotovoltaice precum și sistemul de canalizare sunt două proiecte prioritate pentru autoritățile locale din comuna Bustuchin.  Ion Ciocea a depus un proiect pentru obținerea de fonduri în vederea realizării panourilor fotovoltaice, care va duce la economisirea unor sume de bani la bugetul local. Primarul din Bustuchin recunoaște că lipsa canalizării este punctul sensibil al comunei, dar speră să obțină fonduri și pentru această investiție.

Centrala fotovoltaică de la Bustuchin va fi construită cu bani europeni. Aceasta va producere energie electrică prin conversia energiei solare și va fi realizată prin Programul Inteligent Energy Europe 2007-2013. Lucrările ar trebui să înceapă în toamna acestui an, iar valoarea totală a proiectului este de 98.941 de euro, din care primăria Bustuchin participă cu o cofinanțare de 170.000 de lei. În felul acesta nu numai că s-ar crea două locuri de muncă permanente, ci s-ar economisi și bani de la bugetul local, care pot fi folosiți pentru alte investiții. Primarul Ion Ciocea își dorește ca pe viitor să facă în Bustuchin un sistem de canalizare. „Tot un proiect măreț pentru comuna Bustuchin este și construirea unui centrale foto-electrice cu panouri fotovoltaice, pentru că îmi doresc ca din banii pe care-i economisesc cu acest sistem să creez alte lucruri pentru oamenii din Bustuchin. Aș vrea să fac și canalizarea în comuna Bustuchin, pentru că aici stau mai prost”.

Localnicii, mulțumiți de realizările din Bustuchin

Cetățenii comunei Bustuchin sunt mulțumiți de realizările făcute de primar până în acest moment. Sistemul de canalizare ar fi necesar, dar nu o urgență din punctul de vedere al localnicilor. „Avem de toate aici la Bustuchin. Primarul a făcut tot ce se putea facem. Nu cred că mai există vreo comună așa cum este comuna Bustuchin. Ar fi bine să avem și canalizare, ne mai facem și noi câte o baie în casă, dar o să aibă grijă domnul primar să facă și asta. În rest nu ne lipsește nimic”, a spus o localnică.

Vizualizări: 307

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: